14 Ağustos 2016 13:02

Walk Free: Dünyada 45 milyon modern köle var!

Walk Free’nin dünya genelinde yaptığı bir araştırma, 45.8 milyon insanın çeşitli biçimlerde modern kölelik koşullarında yaşadığını ortaya koydu.

Paylaş

Walk Free’nin dünya genelinde yaptığı bir araştırma, 45.8 milyon insanın çeşitli biçimlerde "modern kölelik koşulları"nda yaşadığını ortaya koydu.

53 dilde 42 bin görüşmenin gerçekleştirildiği araştırma, bu insanların çalışma koşulları açısından köleliğe ya da cinsel köleliğe maruz kaldığına dikkat çekiyor. 168 ülkeden alınan veriler, durum nüfus oranlarına göre değerlendirildiğinde Kuzey Kore yüzde 4.37 ile modern köleliğin en fazla hüküm sürdüğü ülke olduğu belirtilirken. Bu ülkeden sonra yüzde 3.97 ile Özbekistan, yüzde 1.65 ile Kamboçya, yüzde 1.40 ile Hindistan, yüzde 1.36 ile Katar geliyor. Sayı olarak ise yaklaşık 18.35 milyon ile en önde olan Hindistan’ı 3.39 milyon ile Çin, 2.13 milyon ile Pakistan, 1.53 milyon ile  Bangladeş ve 1.23 milyon ile Özbekistan izliyor. Bu rakamlar “dünya köle pazarı”nın yüzde 58’ini oluşturuyor.

Walk Free’nin hazırladığı rapor, farklı ülkelerden ücret ya da cinsel köleliğe maruz kalan ve “kölelik riski” taşıyan yaklaşık insan sayısını içeriyor. Rakamları çok daha yükseltecek olan savaşta ya da çatışma halinde olan ülkelere yönelik kapsamlı verileri kapsamıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yemen’de ilkokul binası vuruldu, çocuklar öldü

SONRAKİ HABER

‘Altın Kedi’de son başvuru 2 Eylül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...