14 Ağustos 2016 11:18

OHAL'de aç bırakmak serbest, açlık grevi yapmak yasak

Ermnek'te 5 aydır ücret alamadıkları için açlık grevine başlayan madencilerin eylemi OHAL gerekçe gösterilerek bitirildi.

Paylaş

Ermenek’te Özkar Madencilik’e ait bir maden ocağında çalışan işçiler, dün 5 aylık ücretlerini alamadıkları için kendilerini çalıştıkları madene kapatarak açlık grevine başladı. Akşam saatlerinde madene giren Jandarma komutanı, OHAL’i gerekçe göstererek işçilerden eylemlerini bitirmelerini istedi. Jandarma komutanı, bugün 3 müfettişin madene geleceğini, gelmedikleri takdirde işçilerin istediği eylemi yapabileceklerini söyledi.
Daha önce iş cinayetleri ile gündeme gelen Karaman’ın Ermenek ilçesinde Özkar Madencilik’e ait bir maden ocağında çalışan işçiler, alacaklarını alamayınca kendilerini madene kapatarak, açlık grevine başladı. Ermenek Katliamı’nın baş sorumlusu olduğu belirtilen Abdullah Özbey’in sahibi olduğu Cenne Linyit Kömür İşletmelerine bağlı Özkar Madencilik’te işçiler 5 aylık alacakları için kendilerini ocağa kapattı. Eyleme 35 işçinin katıldığı öğrenildi. 
Akşam saatlerinde madene giren jandarma komutanı, OHAL’i gerekçe göstererek işçilerden eylemlerini bitirmelerini istedi. Bakanlıklara, SGK ve MİGEM’e durumu bildirdiklerini belirten komutan, pazartesi günü 3 müfettişin madene geleceğini, gelmedikleri takdirde işçilerin istediği eylemi yapabileceklerini söyledi. Bunun üzerine işçiler eylemlerini sonlandırdı.

CENNE İŞÇİLERİ EYLEM YAPMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Yeni Çeltek, Deka ve Balçınlar maden işçileri de kendilerini maden ocaklarına kapatarak haklarını aramışlardı.
28 Mayıs tarihinde de Ermenek’te Cenne Linyit Kömürü Şirketi’ne ait 3 numaralı kömür ocağında çalışan 75 işçi, 4 aydır ücretleri ödenmediği için iş bırakmıştı. İşçiler, 3 gün işe gelmedikleri zaman iş akitleri sonlandırılacağı için maden ocağının önünde toplanmıştı. İşçiler, geçimlerini sürdürmeye çalıştıklarını ancak ekonomik olarak dayanacak güçleri kalmadığı için iş bırakma kararı aldıklarını belirtmişti. (KARAMAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Direnme hakkını kullanan inşaat işçileri OHAL'i gördü

SONRAKİ HABER

Deyrezzor’da IŞİD’e hava bombardımanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...