14 Ağustos 2016 10:46

Sebahat Tuncel: 120'den fazla üye ve yöneticimiz gözaltında

120'den fazla üye ve yöneticilerinin gözaltında olduğunu açıklayan DBP Eş Başkanı Sebahat Tuncel: Saldırılara karşı tek seçenek direnmektir.

Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin katılımıyla gündeme ilişkin konuştu.

Diyarbakır'daki DBP Genel Merkezi İrtibat Bürosu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Tuncel, sözlerine 14 Ağustos 1993 Digor katliamını kınayarak başladı. Digor katliamının aydınlatılmadığını söyleyen Tuncel, suçluların açığa çıkarılması talebini yineledi. Tuncel, Türkiye'nin katliamlarla dolu bir tarihinin olduğunu vurguladı.

'MİNBİC İNSANLIĞIN ZAFERİ OLDU'

Menbic'in IŞİD'den alınmasına dair konuşan Tuncel, "DAİŞ'e karşı görkemli bir mücadele ederek Minbic'i özgürleştirenlere selam olsun. Minbic insanlığın zaferi olmuştur. Bunun kazanımları önümüzdeki süreçte sadece Ortadoğu değil aynı zamanda Türkiye'ye de yansıyacaktır" dedi. 

'AKP ÇÖZÜM SÜRECİNDE FETÖ İLE PARALEL MASA KURDU'

Tuncel, konuşmasının devamında OHAL ile birlikte partilerine yönelik saldırılara dikkat çekti. Tuncel, AKP'nin müzakere döneminde bir yandan çözüm masasına oturduğunu bir yandan da "FETÖ ile paralel masa" kurduğunu söyledi. AKP'nin kurduğu "paralel masa" ile Kürtlere karşı diz çöktürme planını devreye koyduğunu, baskı politikasını oluşturduğunu dile getiren Tuncel, AKP'nin operasyonlarla bu politikasını büyüttüğünü vurguladı. 

'TORBA YASA DEMOKRASİYİ HEDEF ALIYOR'

Meclis'ten geçen torba yasaya dikkat çeken Tuncel, yasa ile yerel demokrasinin ortadan kaldırılacağını, belediyelerin yerelde hizmetlerinin engelleneceğini söyledi. Tuncel, "Bütün her şeyi merkezi hükümete bağlayan yerel yönetimleri işlevsiz kılan bir yasadır. Kürtlerin siyasi kazanımlarına bir baskı gözaltı ve tutuklama furyası ile pekiştirilmek isteniliyor" dedi.

'TUTUKLANAN 16 BİN KİŞİ FETÖ'CÜ MÜ?'

OHAL adı altında DBP parti meclis üyelerinin, yönetici ve belediye eş başkanlarının gözaltına alınmasına tepki gösteren Tuncel, "Adalet Bakanlığının açıkladığı verilere göre 16 bin insan tutuklanmış. Bunların hepsi FETÖ'cü mü değil mi bilinmiyor" ifadelerini kullandı. Tuncel, "Yüz bine yakın insan görevinden uzaklaştırıldı. Gerçekten kapsamlı ve adil bir yargılanma yapılsaydı şimdiki Adalet Bakanı'ndan tutalım, Cumhurbaşkanı ve Başbakana, AKP'nin tüm bakanlarına kadar tutuklanmaları gerekirdi. Çünkü FETÖ'cüleri öven, yatırım yapan Cumhurbaşkanının kendisidir. Bunu kendisi de itiraf etti" dedi. 

'120'DEN FAZLA DBP'Lİ GÖZALTINDA'

İl il yapılan gözaltı ve tutuklama furyasının verilerini açıklayan Tuncel, şöyle devam etti: "Karayazı'da yüzlerce eve baskın oldu. Bu baskınlarda partimizin üye ve yöneticilerinin de olduğu 59 kişi gözaltına alındı. 59 kişiden 2'si tutuklandı. 57 kişi ise hala gözaltında. Bu bir işkence yöntemidir. Diyarbakır'da da 100'den fazla gözaltı var. Neden gözaltında tutuldukları da bilinmiyor. Bu kapsamda Ardahan'da 12, Urfa'da 24, Siirt'te 18, Van'da 15, Mardin'de 18, Bitlis'te 10'un üzerinde üye ve yönetici ve belediye başkanlarımız gözaltında."

'TEK SEÇENEK DİRENMEKTİR'

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride de dikkat çeken Tuncel, tecridin giderek derinleştirildiğini söyledi. Tuncel, "Kürt halkını tedirgin edecek açıklamalar bizzat AKP hükümeti tarafından yapılıyor. Buna rağmen hala görüşmelerin yapılmaması AKP hükümetinin Kürt sorununa yaklaşımını gösteriyor. Kürt halkının kazanımlarına yönelik yapılan her türlü saldırı karşısında geliştirilecek tek seçenek ise direnmek ve mücadeleyi büyütmektir" diye konuştu. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye genelinde birçok eve '15 Ağustos' baskını yapıldı

SONRAKİ HABER

Direnme hakkını kullanan inşaat işçileri OHAL'i gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...