14 Ağustos 2016 08:58

NTV'nin haberlerde video varmış gibi yapması şikayet edildi

NTV'nin Google arama sonuçlarında çıkan haberlerinde video varmış gibi görünmesi fakat habere gidildiğinde video olmaması Google'a şikayet edildi.

Paylaş

Doğuş Yayın Grubu’nun yayın organlarından olan NTV, haber sitesi için yaptığı Google manipülasyonu ile internet kullanıcılarının tepkisini çekti. Arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmak için içeriklerinde video varmış gibi gösteren NTV, birçok kişinin şikayetçi olmasına sebep oldu.

Google, arama sonuçlarında video içeriklere diğer içeriklere göre daha fazla önem veriyor ve sıralamada bu içerikleri ön plana çıkarıyor. Google News'te yer alan NTV.com.tr, içeriklerinin birçoğunu "video içerik" olarak Google’a gönderiyor. Bu durumu farketmeyen Google ise NTV’nin içeriklerini video içerikmiş gibi yayınlıyor ve haliyle üst sıralara çıkartıyor.

Bu detay ilk olarak Ekşi Sözlük Yazarı ergecsenturk tarafından açığa çıkarıldı. ergecsenturk isimli Ekşi Sözlük yazarı, Rio 2016 Olimpiyat Oyunları‘nda yarışan Mete Gazoz ile ilgili bir araştırma yapmak istediğini ve konuyla ilgili olarak bir video aradığını belirtiyor. Çıkan arama sonuçlarında NTV’nin video haber içeriğine denk geliyor. Ancak ilgili sonuca tıkladığında açılan sayfada herhangi bir videonun olmadığını fark ediyor.

Arama sonuçlarında gözüken küçük video görüntüsünde, ilgili video uzunluğunun 0:01 saniye olması dikkat çekiyor. Ardından diğer NTV haberlerine bakıldığında da NTV.com.tr’ye ait birçok video içeriğin aynı yapıda gözüktüğü ortaya çıkıyor.

Kısaca NTV.com.tr, üst sıralarda çıkmak ve daha fazla tık almak amacıyla video olmayan içeriklerinde dahi kaynak kodlarında oynamalar yapıp video varmış gibi göstererek hem Google’ı hem de kullanıcıları kandırmış oluyor.

GOOGLE CEZA KESECEK Mİ?

Konuyla ilgili şikayetçi olan birçok kullanıcı Google’a bu durumu bildirmiş durumda. Google’ın bu şikayetleri dikkate alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor.

Eylül 2014’te Google, aralarında Milliyet, Hürriyet, Habertürk gibi spam içerik üreten haber sitelerini, "kendilerine çekin düzen vermeleri" için 3 saat boyunca arama sonuçlarından kaldırarak cezalandırmıştı. Haber siteleri, bahsi geçen spam içerikleri silmek zorunda kalmıştı. (MEDYA SERVİSİ)

 {{92075}}

 {{287191}}

ÖNCEKİ HABER

İtirafçı general: Adil Öksüz 6 gün plan yaptı Gülen onayladı

SONRAKİ HABER

Türkiye genelinde birçok eve '15 Ağustos' baskını yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...