12 Ağustos 2016 08:30

Diyarbakır'da 4 gazetecinin gözaltı süresi 24 saat uzatıldı

Muhabirlerimiz Hasan Akbaş, Fırat Topal, Serpil Berk ve Serbest Gazeteci Sertaç Kayar'ın gözaltı süresi 24 saat daha uzatıldı.

Paylaş

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde On Gözlü Köprü yakınlarında gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası gözaltına alınan Muhabirlerimiz Hasan Akbaş, Fırat Topal, Serpil Berk ve Serbest Gazeteci Sertaç Kayar’ın gözaltı süreleri 24 saat uzatılırken, gazetecilerin “PKK-KCK adına eylem yapmak“ suçlamasıyla gözaltında tutulduğu öğrenildi.

Emniyette ifade işlemleri sona ererken gazetecilerin gözaltı süresi 24 saat uzatıldı. Normal prosedürde emniyette ifade işlemleri biter bitmez gazetecileri ya savcılığa sevk etmeleri ya da bırakmaları gerekiyordu. Ancak emniyette gözaltı 24 saat uzatıldı.

‘KOMPLONUN AÇIK İFADESİ’

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat,  Diyarbakır’da gözaltında tutulan arkadaşlarımız hakkında “PKK-KCK adına eylem yapmak“ suçlamasının saçma sapan bir iddia olduğunu belirterek “Bu gerekçe Diyarbakır Emniyeti’nin arkadaşlarımızı tutuklatmak için bir komplo kurduğunun açık bir ifadesidir. Herkesin tanıdığı ve asla böyle bir suçlamanın haklı bir temelinin olamayacağını bildiği gazetecilerin böyle bir şeyle suçlanması açık bir komplonun ifadesi. Konuyu takip edeceğiz. Bu konuda basın meslek örgütleri ve demokratik kamuoyunun da basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkı adına, arkadaşlarımıza sahip çıkmaya devam etmesi gerekiyor“ dedi.  

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Polat gözaltı süresinin 24 saat uzatılmasının da arkadaşlarımız için yeni bir işkence anlamına geldiğini belirterek şöyle devam etti: “Avukatın da belirttiği gibi dosyada alıkonulmalarını, gözaltında tutulmalarını gerektirecek hiçbir gerekçe yok. Zaten haber yapmak için oradalardı. Dünyanın başka bir yerinde olay yerine giden, olayı ilk veren muhabir ödül alırken, biz de sürüm sürüm süründürülüyor. Bu da onun somut bir örneği. Biz arkadaşlarımıza dönük muamele, darp, işkence, ajanlık teklifi gibi muamelelerle ilgili suç duyurusunda bulunup konunun takipçisi olacağız. Arkadaşlarımızı yarın almak istiyoruz. Umutlu olmak istiyoruz çünkü umutlu olmamayı gerektirecek hiçbir delil yok.

'KÖTÜ NİYET İFADESİ’

Ayrıca arkadaşlarımızın elbiselerinin kriminal incelemeye gönderilmesi ağır bir kötü niyet ifadesi. Buradan bir tezgah mı kuracaklar diye, önceki pratikleri de düşünerek, endişe ediyoruz. Onu da ifade etmek isterim. Konunun takipçisi olacağız. Yarın bırakılmalarını umut ediyoruz.“ (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş ve Önder'in 5 yıl hapsi istendi

SONRAKİ HABER

Sanatçılardan Sıla’ya destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...