11 Ağustos 2016 08:40

Üniversite kayıtları 15 Ağustos'ta başlıyor

YÖK, üniversiteyi kazananlar için elektronik kayıt tarihinin 12-16 Ağustos, kayıt tarihlerinin ise 15-19 Ağustos olduğuna dair hatırlatma yaptı.

Paylaş

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversiteye kayıt yaptıracak adaylara kayıt tarihlerini hatırlattı. Buna göre, elektronik kayıt tarihi 12-16 Ağustos, kayıt tarihleri 15-19 Ağustos, ek yerleştirme tercih işlemleri 26-30 Ağustos, ek yerleştirme kayıt tarihleri 6-9 Eylül olarak duyuruldu.

KAYIT HAKKI KAZANIP MEZUN OLAMAYANLARA MÜJDE

YÖK, kayıt hakkı kazanıp mezun olamadığı için kayıt yaptıramayan adaylara geçici kayıt hakkı müjdesi verdi.

Buna göre, bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak.

Açıklamada, bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtlarının yapılacağı bildirildi. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtlarının silineceği ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacağı ifade edildi. (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

TGS: Gözaltında tutulan 4 meslektaşımızı serbest bırakın

SONRAKİ HABER

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa