10 Ağustos 2016 11:19

Solcu denince de açığa alındı, ‘FETÖ’cü denince de...

MTA'da çalışan Volkan Sevinç bir muhbirin 'solcu terörist' demesi üzerine açığa alındı, sonra aynı kişi tarafından 'FETÖ'cü dendi yine açığa alındı.

Paylaş

MTA Genel Müdürlüğü'nde çalışan Volkan Sevinç Şubat ayında “solcu terörist” olduğu ihbarıyla 3 ay açığa alındı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra aynı kişi tarafından “FETÖcü terörist” olarak ihbar edilmesi, Sevinç'in yeniden açığa alnımasına yeterli görüldü. 

Enerji  ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Maden Teknik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nde çalışan ve KESK'e bağlı ESM üyesi olan Volkan Sevinç,  bir muhbir tarafından yapılan “solcu terörist” ihbarıyla Şubat ayında açığa alındı. Bu süre zarfında kendisine neden açığa alındığına dair bir gerekçe sunulmayan Sevinç, 3 ay sonra da başka bir birimde çalıştırıldı. Sendika tarafından defalarca başvuruda bulunulmasına rağmen bir yanıt verilmezken, kurum yetkililerin tarafından verilen tek yanıt “Siz neden açığa alındığınızı biliyorsunuz” oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sevinç'in 3 ay açığa alınmasına neden olan muhbir bu kez yeni ihbarla ortaya çıktı. Hakkında “FETÖ'cü terörist” denilerek suç duyurusunda bulunulan Sevinç, yeniden görevden alındı. 

SAVUNMASI BİLE ALINMADI

Sorularımızı yanıtlayan Sevinç,  “Bize hiçbir kanıt sunulmadı. Ancak 3 ay sonra savcılığa hakkımda bulunulan bir ihbar nedniyle açığa alındığımı öğrendim. İki kez açığa alındım ve bu süreçte ne çağrıldım, ne de ifadem alındı. Yetmedi ilk açığa alınma sürem bittiğinde iş tanımımla alakası olmayan bir yerde çalıştırıldım” dedi. Hukuki mücadelesini sürdüreceğini belirten Sevinç, OHAL ve yaşadığı hukuksuzluklar nedeniyle birçok şeyin belirsiz olduğunu ve bir sonuca ulaşılamayacağını söyledi. 

'BAKANLIK KAN DAVASINA ÇEVİRDİ'

Yaşananlara ilişkin ESM Genel Merkezi bir basın açıklaması düzenledi. Sendika genel merkezinde düzenlenen açıklamada konuşan ESM Genel Başkanı Mustafa Şenoğlu, darbe girişimi sonrasında sendikalarına üye 4'ü Diyarbakır, 3'ü Ankara, Kocaeli, Samsun, Van ve Soma'dan da birer kişi olmak üzere 11 kişinin açığa alındığını söyledi. Kocaeli'nde açığa alınan Mutena Güneyliğil isimli üyelerinin de Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle savunması dahi alınmadan memuriyetten atıldığını belirten Şenoğlu, MTA'da çalışan üyeleri Volkan Sevinç'in durumuna ilişkin ise “Bakanlık hiçbir delile dayanmayan bir muhbirin ifadeleri doğrultusunda bu olayı kan davasına çevirmiştir. Bu olaylar gösteriyor ki, kamu kurumlarında ispiyonluk yaygınlaşacak. Yine aynı muhbirin üyemiz Devrim Erşen'e bu sefer de 2015 yılı Haziranı'nda Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle 2016 yılı Temmuz ayında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Savcılık mahkemeye sevk etmiş, mahkeme de denetimli serbestlik kararıyla üyemizi serbest bırakmıştır” dedi. 
Şenoğlu açığa alınan üyelerinin bir an önce görevlerine iade edilmeleri gerektiğini ifade eden Şenoğlu, “Darbe girişimi sonrası, daha fazla hukuk, daha fazla özgürlük talebi yerini, tam tersi olarak darbe sonrası çıkartılan OHAL yasalarına bırakmıştır. Darbe karşıtlığının alternatifi OHAL olamaz. ESM olarak darbe ve mevcut iktidarın antidemokratik uygulamaları arasında bizim safımız, her zaman olduğu gibi; özgürlükler ve emekten yana bir demokrasi anlayışıdır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Askeri alanların yapılaşmaya açılması kentsel darbedir’

SONRAKİ HABER

ÇHD Cezaevi raporu: OHAL hak ihlallerini ikiye katladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...