10 Mayıs 2012 10:21

Tiyatroculardan TRT TÜRK’e sansür suçlaması

“17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Töreni”nin TRT TÜRK televizyon kanalından canlı yayınlanacağı önceden açıklanmışken, ödül töreninden bir akşam sonra banttan yayınlanmasına Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) sert tepki gösterdi.Bant yayınında, sinema ve tiyatro oyuncularının öd&uum

Tiyatroculardan TRT TÜRK’e sansür suçlaması
Paylaş

“17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri Töreni”nin TRT TÜRK televizyon kanalından canlı yayınlanacağı önceden açıklanmışken, ödül töreninden bir akşam sonra banttan yayınlanmasına Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) sert tepki gösterdi.

Bant yayınında, sinema ve tiyatro oyuncularının ödül töreni sırasında son günlerin gündemini oluşturan tiyatroların özelleştirilmesine ilişkin sözlerine sansür uygulandığının iddia edildiği bildiride “Bir dönem ‘yıldız’ sözcüğünün Osmanlı basınında kullanımı, siyasi çağrışımları olabileceği gerekçesiyle, II. Abdülhamit’in sansür idaresi tarafından nasıl engellendiyse, tiyatro sözcüğü de günümüzde aynı akıbete uğratılmaktadır” denildi.

BU SANATÇILARIN BOĞAZLANMASIDIR

TRT TÜRK’ten açıklama beklendiğinin vurgulandığı açıklamada, tiyatro ve sinema oyuncularının özgür iradeleriyle konuşmalarına sansür uygulandığının altı çizilerek, kesilerek yapılan yayının son derece tehlikeli bir dönemecin başlangıcını teşkil ettiği belirtildi ve “Bu sanatçının boğazlanmasıdır” ifadesine yer verildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sessiz ve derinden

SONRAKİ HABER

Nail Güreli Kitaplığı’na gazetecilerden destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...