10 Mayıs 2012 10:15

Tutuklu vekiller konusunda gözler Cemil Çiçek’te

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, TBMM’de, TÜSİAD heyetini kabul ettiği görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.Tutuklu vekiller konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten bir adım beklediklerini ifade eden Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meclis Başkanının da bu gelişmeden sonra 3 muhal

Tutuklu vekiller konusunda gözler Cemil Çiçek’te
Paylaş

BDP Grup Başkan Vekili Hasip Kaplan, TBMM’de, TÜSİAD heyetini kabul ettiği görüşme öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tutuklu vekiller konusunda TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten bir adım beklediklerini ifade eden Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meclis Başkanının da bu gelişmeden sonra 3 muhalefet partisini artık çağırıp bilgilendirmesi gerekiyor. Ya bu süreci noktalar ya da devam eder. Yani Meclis Başkanı şu an bütün bunların muhatabı artık Meclis Başkanıdır. 3 muhalefet partisi olarak şu an itibarıyla Meclis Başkanını bekliyoruz.”

TÜSİAD heyetinin ise görüşmede, Kaplan’a yeni anayasa süreci ve Türk Ticaret Kanunu ile görüşlerini sunduğu belirtildi.

‘FİİLEN BAŞKANLIK SİSTEMİ VAR’

Kamuoyunda tartışılan başkanlık sistemiyle ilgili sorulara da Kaplan, “Şu an fiilen başkanlık sistemi zaten Türkiye’de var” dedi. Kaplan, “Başbakanın ajandasında” Fransa modeli yarı başkanlık sistemi olduğunu ifade etti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

‘Başkanlık’ sistemine Danıştay desteği

SONRAKİ HABER

Sessiz ve derinden

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...