10 Mayıs 2012 10:14

‘Başkanlık’ sistemine Danıştay desteği

DANIŞTAYIN kuruluşunun 144. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’dan AKP kurmaylarının başlattığı ‘başkanlık sistemi’ tartışmasına destek geldi. Karakullukçu, “Başkanlık demokratik bir sistem, tartışmaya değer buluyoruz” dedi.Karakullukçu

‘Başkanlık’ sistemine Danıştay desteği
Paylaş

DANIŞTAYIN kuruluşunun 144. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu’dan AKP kurmaylarının başlattığı ‘başkanlık sistemi’ tartışmasına destek geldi. Karakullukçu, “Başkanlık demokratik bir sistem, tartışmaya değer buluyoruz” dedi.

Karakullukçu şöyle konuştu: “Bu sistemin siyasi istikrar doğurması, ekonomiye olumlu yansıması, başarılı bir kuvvetler ayrımı gibi avantajları bulunmaktadır. Yaşadığımız coğrafyanın zorluğu, gözetilmek ve halkımızın beklentileri değerlendirilmek suretiyle bunun anayasa yapımı sürecinde tartışılıp değerlendirilmesi hukuk devleti ilkesiyle çelişmemektedir.” Törene Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda siyasetçi de katıldı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da seçim bitti ama kriz sürüyor

SONRAKİ HABER

Tutuklu vekiller konusunda gözler Cemil Çiçek’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...