10 Mayıs 2012 08:43

Tüm Bel Sen’den Köksal için açıklama

SELÇUK Belediyesinde çalışırken İlhami İlhan tarafından bıçaklanarak öldürülen Tüm-Bel Sen üyesi Zeynep Köksal ile ilgili olarak KESK Kadın Platformu basın toplantısı düzenledi.Toplantıda konuşan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube Başkanı Aygün Öğrendi, kadın cinayetlerinin durmak bilmediğini ifade ederek

Tüm Bel Sen’den Köksal için açıklama
Paylaş

SELÇUK Belediyesinde çalışırken İlhami İlhan tarafından bıçaklanarak öldürülen Tüm-Bel Sen üyesi Zeynep Köksal ile ilgili olarak KESK Kadın Platformu basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Tüm Bel Sen 2 No’lu Şube Başkanı Aygün Öğrendi, kadın cinayetlerinin durmak bilmediğini ifade ederek, “Kadınlar her gün sayıları artarak katliamlara kurban ediliyor. Çocuklar yine annesiz bırakılıyor” dedi.

Kadınları güçlendirici ve koruyucu önlemler alınmadıkça, cezalar caydırıcı hale getirilmediği sürece ne taciz ne tecavüz ne de cinayetlerin bitmeyeceğini belirten Öğrendi, “Asıl olarak yapılması gereken şiddeti besleyen her türlü mekanizmanın ortadan kaldırılması ve kadının ikincil olarak görülmesine son verilmesidir. Bu nedenle başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve hükümet gerekli önlemleri acilen almalı. Adil yargı ise katillere,  tecavüzcülere, tacizcilere ağır cezalar vermeli delil yetersizliği gibi sebeplerle bu canileri tekrar toplum içine sokmamalıdır” dedi. (İzmir/EVRENSEL)        

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Komisyonu yazım aşamasına geçti

SONRAKİ HABER

‘Yasallaşan iş cinayetleri’ paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...