06 Ağustos 2016 11:42

Birileri iktidar kavgası yaparken olan bizim gibilere oluyor

Son sürece kadar sıkı bir AKP’li ve Erdoğan hayranı olan Nimet’in evine konuk oluyoruz; memleketin gidişatı, yaşananlar üzerine sohbet ediyoruz.

Paylaş

Gözde TEKİN 
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği

Nimet 32 yaşında iki çocuk annesi, ev hanımı. Derneğimizin faaliyetlerini takip eden, günlük telaşlardan fırsat buldukça da yan yana geldiğimiz genç bir kadın. Son sürece kadar sıkı bir AKP’li ve Erdoğan hayranı olan Nimet’in evine konuk oluyoruz; memleketin gidişatı, yaşananlar üzerine sohbet ediyoruz. “Aslında çok şey bilmiyorum, ev işlerini yaparken bi yandan da haberleri izliyorum, ordan duyduğum kadarıyla işte” dese de yaşananlara ilişkin onun da bir fikri var elbette. 
O da 15 Temmuz akşamı eşi ve çocuklarıyla birlikte sokağa çıkıyor; fakat daha sonra çocuklarının güvenliğinden endişelendiği için eylemleri evden izliyor. Bazı cemaatlerin “kadınlar sokakta değil, evinde dua etsin” çağrılarına ilişkin fikrini soruyoruz. Gülerek “Oturma odasında üç tane kanepemiz var. Akşamları televizyon izlerken her birine çocuklarla, eşim oturuyor; bense yerde oturuyorum. Buradan pay biçelim, kadının evde yeri yok ki sokakta olsun! Onlara kalsa öyle tabi ama ben sokağa çıktığıma pişman değilim” diyor. Pek çok insan gibi o da bunca yıl Cemaatin bu kadar güçlendiğinin nasıl fark edilmediğini sorguluyor. Sonra samimiyetimize güvenerek bi itirafta bulunacağını söylüyor ve sesini alçaltarak ekliyor;  “Biz aslında yıllarca Zaman gazetesi aldık, ben bi süre Gülen Cemaatinin toplantılarına da katıldım. Hatta onların gençlere yardım edip evlerde verdikleri hizmetleri de takdir ettim. Ama sonra baktım ki durum bi anda tepe taklak oldu. Bunca yıldır hem AKP seçmeni, hem de Gülen Cemaatinin bir sempatizanıydım, ama bu yaşananlardan sonra insan bunu söylemeye bile tedirgin oluyor. Ne yani şimdi biz darbeci mi oluyoruz? Nasıl oldu da bu aşamaya gelindi? Bunca zaman araları iyiydi de sonra ne oldu, neyi paylaşamadılar?” 
Yaşananların ekonomik açıdan ne gibi sonuçları olacağını da merak ediyor Nimet. Oturdukları evin kredisinin bitmediğini, bitince de eşyaları yenilemek istediğini ama ortalık karışık olduğundan borçlanmaya da cesaret edemediğini söylüyor. 
Nimet’in eşi Türk Metal Sendikasının örgütlü olduğu bir metal fabrikasında çalışıyor. Eşi de son birkaç yıla kadar AKP’ye laf söyletmeyenlerdenmiş. Darbeye karşı olduğu için ilk gece sokağa çıksa da AKP iktidarının son yıllarda işçiler için hiçbir şey yapmadığını söyleyip, bu yönlü eleştirilerde bulunuyormuş. AKP’nin işçilerin hakkını yediğini, işçilerin isteklerinin görmezden gelindiğini düşünüyormuş. Bu eleştirilerde geçtiğimiz yıl yaşanan metal direnişinde işçilerin taleplerinin hükümet ve televizyon kanalları tarafından görülmemesinin payı büyük. 
Nimet, daha önce evde sadece hükümete yakın kanalları izlerken artık bu kanalları izlemediklerini, hep aynı şeyler anlatıldığı için eşinin çok sinirlendiğini anlatıyor. Ailecek gidişattan tedirgin olduklarını ve kendileri için iyiye giden hiçbir şey olmadığını düşündüklerini belirtiyor. Darbeye karşı çıkılması ama bazı şeylerin de sorgulanması gerektiğini söylüyor. “Çünkü birileri iktidar kavgası yaparken olan bizim gibilere oluyor” diyor. 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de bir genç, Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı

SONRAKİ HABER

Beton mikserinin ezdiği bisikletli iki kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...