06 Ağustos 2016 08:01

Okuyalım okutalım

Çocuklarımıza “Kitap okuyun” demek onlara yeterli olmaz. Onların yanında kitap okumak, örnek olmak gerekir, önem vermemiz gereken konu budur...

Paylaş

Yaşama ve insana dair ne varsa paylaşılması gerektiğine dair inancım her zaman sonsuz. Özellikle kitap okumanın ve okutmanın… Her insanın hayatında kitabı sevdiren biri olmalı. Ben babamla sevdim kitapları. Çocuklarımıza “Kitap okuyun” demek onlara yeterli olmaz. Onların yanında kitap okumak, örnek olmak gerekir, önem vermemiz gereken konu budur. En çok kadınlarımızın duyarlı olmasını isterim. Çünkü çocuklarıyla en çok vakit geçiren biziz ve çocuklarımıza vereceğimiz en büyük mirastır kitaplar.
Bilgisayar oyunları, internet ve televizyonlar hayatımızı bu kadar doldurmuşken belki biraz zor ama imkânsız değil. Kitabın farklı bir tadı var ve onun yerini hiçbir şey tutmaz. Annelerin çocukları uyuturken onlara okuyacakları bir masal kitabı ile başlar bazen kitap sevgisi ve farkına vardıkça artar. Bu bilinci verebilirsek çocuklarımıza, ilerde kitap okuyan bireyler yetiştirmiş oluruz. Buradan tüm kadınlarımıza seslenmek istiyorum. “Okuyalım, okutalım ve birbirimizle kitap alışverişinde bulunalım.”
Nursel KOÇ
KOCAELİ

ÖNCEKİ HABER

Yenikapı'daki miting nedeniyle kapatılacak yollar belli oldu

SONRAKİ HABER

Amele pazarından ne farkı var? 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...