05 Ağustos 2016 09:08

Kılıçdaroğlu, Yenikapı mitingine katılıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı'da yapılacak mitinge katılma kararı aldı.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı'da yapılacak mitinge katılma kararı aldı.

CHP'nin 11.00'de başlayan MYK toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne davet edilmesi konusu ele alındı.

Kılıçdaroğlu daha önce yaptığı açıklamada mitinge katılmayacağını ifade etmiş, ancak bir heyet göndereceklerini açıklamıştı.

MYK toplantısında Kılıçdaroğlu'nun mitinge katılması yönünde karar çıktı.

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, düzenlediği basın toplantısında bugün olağanüstü toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının gündemini kamuoyuyla paylaştı. Kamuoyunun çağrılarının dikkate alındığını söyleyen Böke, "15 Temmuz darbe gecesinde TBMM bombalandığında bizim milletvekillerimiz hangi gerekçeyle Meclis'te bulundularsa aynı gerekçelerle partimiz 7 Ağustos'ta yapılacak 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne de katılacaktı. Bu katılımı milletvekillerimiz, il başkanımız ve grup başkanvekillerimiz sağlayacaktı. Kamuoyunun yaptığı çağrılar dikkate alınarak, bugün MYK'mız detaylı bir değerlendirme yaptı. Bu değerlendirme sonucunda Sayın Genel Başkan'ımızın mitinge katılmasına karar verilmiştir. Demokrasiye olan bağlılığımız, hukukun üstünlüğüne olan ihtiyaç ve inancımız, şehitlerimize duyduğumuz sonsuz saygı sebebiyle verdiğimiz kararlarda kararlılığımız devam etmektedir. Sayın Genel Başkan'ımız ayrıca birazdan Sayın Başbakan'ı arayarak, kararla ilgili görüşlerini kendisiyle detaylı biçimde paylaşacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, daveti kabul eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gibi Kılıçdaroğlu'nun da katılmasını istemiş, davette bulunmuştu.

AKP TEBRİK ETTİ

AKP Sözcüsü Yasin Aktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler' mitingine katılması ile ilgili olarak "Ben öncelikle bu kararın hayırlı olduğunu ifade ederek başlamak istiyorum. Selin Böke'nin de ifade ettiği gibi kamuoyunda böyle bir beklenti vardı zaten ve bu beklentiyi dikkate almış oldukları için kendilerini gerçekten tebrik ediyorum." dedi.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seladan rahatsız olan çiftçi gözaltına alındı!

SONRAKİ HABER

ABD: Darbenin arkasında olduğumuz iddiası saçmalık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...