09 Mayıs 2012 10:45

Beyyazı halkı 'Barbarlık yolu'nu kapattı

Beyyazı halkı bir yıl önce verdiği mücadele sonunda kapattırdığı taş ocaklarının yeniden açılması için yapılmak istenen yola izin vermedi.Geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden Afyonkarahisar Beyyazı kasabasındaki taş ocakları mücadelesi yeni bir boyut kazandı. Afyonkarahisar Valiliği yaklaşık bir buçuk yıl önce Beyyaz

Beyyazı halkı 'Barbarlık yolu'nu kapattı
Paylaş

Geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden Afyonkarahisar Beyyazı kasabasındaki taş ocakları mücadelesi yeni bir boyut kazandı. Afyonkarahisar Valiliği yaklaşık bir buçuk yıl önce Beyyazı halkının mücadelesi sonucu kapatılan taş ocaklarını yeniden açmak için faaliyete geçti. Valiliğe bağlı Köy Hizmetleri araçları taş ocağından, taş ocağı işletmecisi şirketin şantiyesine doğrudan ulaşım sağlayacak olan ve verimli tarım alanlarının ortasından geçen taş ocağı yolu yapmak için faaliyete geçti. Taş ocağına yol yapılmak istendiğini duyan Beyyazılılar yapımına başlanan yola gelerek oturma eylemi yaptı.

Yaklaşık 1500 kişinin yaptığı eylemde basın açıklamasını Emek Partisi İl Başkanı Hasan Koçak okudu. Halkın mera alanlarının en başından bu yana hukuk kuralları çiğnenerek talan edildiğini belirten Hasan Koçak, Valiliğin yasa dışı yollarla taş ocağı işletme ruhsatını yenileyerek halkın iradesini hiçe saydığını söyledi. Halkın 4 yıldır taş ocağına sabrettiğini ifade eden Koçak demokratik ve hukuk yollarıyla kazandıkları haklarının hiçe sayıldığını ve bu süreçte yaşam alanları yok edilen halkın görmezden gelindiğini dile getirdi. Beyyazı halkının yaşam alanlarını ve tarım alanlarını geri istediğini söyleyen Koçak, “Güzelim ovasının tarımını, taşını, kurdunu kuşunu, börtüsünü böceğini özledik. Beyyazı halkı yeniden hayvancılık ve tarımla uğraşmak istiyor” diye konuştu. Halkın kararına saygılı olunmasını isteyen Koçak “Gelin halkın huzurunda demokratik ve dürüst bir oylama yapalım, çıkan karara hep beraber saygılı olalım” dedi.

Beyyazı halkının kardeş kasabalarıyla karşı karşıya getirilmeye de çalışıldığını söyleyen Koçak “Buna en iyi cevabı bugün burada yanımızda olan Susuz kasabası halkıyla verdik. Güzelim ovasının halkı olarak taş ocaklarını meşrulaştıracak yasal olmayan bu Barbarlık Yoluna bütün olarak izin vermeyeceğiz” diye konuştu. (Afyon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İnce hesap yapsam da biriktiremem

SONRAKİ HABER

Bu "hapşuuu" başka "hapşuuu"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...