09 Mayıs 2012 09:28

Dicle'de öğrenciler Denizler için yürüdü

Dicle Üniversitesi öğrencileri yaptıkları yürüyüş ve basın açıklaması ile Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.‘Şehît namirin’, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atarak okul içerisinde yürüyen öğre

Dicle'de öğrenciler Denizler için yürüdü
Paylaş

‘Şehît namirin’, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” sloganları atarak okul içerisinde yürüyen öğrenciler, Fen Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yaptı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan İlter Taşkale, ABD emperyalizmine ve onun iş birlikçi hükümetlerine karşı mücadelenin bugün de devam ettiğini vurgulayarak, Türk ve Kürt halklarının birbirlerine düşman edilmesine karşı ayakta olduklarını kaydetti.

Kürt sorununun barışçıl bir çözüme kavuşturulamadığına dikkat çeken Taşkale, içeride ve dışarıda savaş politikalarına karşı mücadelenin devam etmesi gerektiğini söyledi. 40 yıl önce Denizleri idam eden zihniyetin bugün de gençlerin taleplerini görmezden gelmeye devam ettiğini, o günün zihniyetini bugün de AKP’nin devam ettirdiğini söyleyen Taşkale, Denizlerin darağacına giderken gençliğe nasıl mücadele edeceklerini gösterdiğini belirtti.

Taşkale, “Gençler olarak birlikte mücadele ile geleceği yeniden kuracağız” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ben her gün... yaşamaya mücadele ediyorum

SONRAKİ HABER

Mahkeme: Cengiz’e yapılan işkencedir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...