01 Ağustos 2016 03:36

Mustafa Boydak serbest, ailesinden 3 kişi tutuklandı

Darbe girişimi sonrasında yürüteln soruşturmalar sonucu gözaltına alınan Boydak Holding yöneticilerinden 2 kişi tutuklandı 2 kişi serbest bırakıldı.

Paylaş

Kayseri’de 4 gün önce 'FETÖ/PYD' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Boydak Holding yöneticileri ve Boydak Eğitim Kültür Vakfı üyelerinden yönetim kurulu ve Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ile insan kaynakları yöneticileri Halit Bayhan salıverildi. Şükrü, Bekir ve İlyas Boydak ise, tutuklandı. Mustafa Boydak, "Türk adaletine güveniyoruz" dedi.

'FETÖ/PYD' soruşturması kapsamında 'Boydak Eğitim ve Kultür Vakfı üzerinden mali finans sağladıkları ve örgüte yardım, yataklık yaptıkları' iddiasıyla KAYSO ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yönetim kurulu üyesi Şükrü Boydak ile holdingin insan kaynakları yöneticisi Halit Bayhan evlerinde cuma günü saat 07.00 itibarıyla evlerinde arama yapıldı. Aynı soruşturma çerçevesinde haklarında gözaltı kararı bulunan Bekir ile İlyas Boydak, Emniyet Müdürlüğü'ne gelirken, İstanbul’daki Nışantaşı Amerikan Hastanesi'nde 2 hafta gönce geçirdiği mide ameliyatı nedeniyle yatan Hacı Boydak'ın talimatla ifadesinin alınmasına karar verildi. 

Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi'nde ifadeleri alındıktan sonra dün öğle saatlerinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki Adli tabipliğe elleri kelepçeli olarak, geniş güvenlik önlemleri altında 5 ayrı ekip otomobilleriyle getirilen Mustafa, Şükrü, İlyas ve Bekir Boydak ile Halit Bayhan, Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Dün saat 13.00’de başlayan bugün saat 05.30’a kadar süren yargılanma sonucu Kayseri Sanayi Odası ve Boüydak Holding yönetim kurulu başkanı Mustafa Boydak ile şirket ve vakıf yöneticisi Halit Bayhan yurt dışı yasağı ve 'Denetimli Serbestlik' koşuluyla salıverildi. 

Eşi Aliye Boydak’ın 'FETÖ örgütünün ablası' olduğu gerekçesiyle bir hafta önce tutuklandığı, yönetim kurulu üyesi üyesi Şükrü Boydak, amca çocukları Bekir ve İlyas Boydak ise tutuklandı. Adliye çıkışında, kendisini alkışlayan bir grup yakını ve çalışanlarına teşekkür eden Mustafa Boydak, gözaltı kararının bir süre önce kapatılan Boydak Eğitim ve Kultür Vakfıyla ilgili olduğunu anlattı. Boydak, şunları söyledi:

"5 arkadaş 3 gündür gözaltında idik. Savcılık ifadesinin ardından mahkemeye çıkarıldık. Maalesef, üç arkadaşımız tutuklandı. Şükrü Boydak, kardeşim Bekir Boydak ve yeğenim İlyas Boydak tutuklanırken, ben ve çalışma arkadaşım Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı muhasip yönetim kurulu üyesi Halit Bayhan, yurt dışı yasağı getirilmek suretiyle serbest kaldık. Türk adaletine güveniyoruz. İnşallah bundan sonra içeride bıraktığımız kardeşlerimizin de biran önce aramıza katılmaları için var gücümüzle gayret edeceğiz. Anmadan geçemeyeceğim, kardeşim Memduh Boydak ve yengemiz Aliye Boydak da tutuklu vaziyetteler. Onların da bir an önce aramıza katılmaları için dua edeceğiz. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan çalışma arkadaşlarımızdan kardeşlerime eş ve dostlarımdan hemşerilerimden Allah razı olsun. Birlik ve beraberlik ruhu ile başta Yusuf Boydak ağabeyim olmak üzere tüm camiamıza da bundan sonra üstün başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra yolumuza devam ediyoruz. En ufak bir kesinti yok. Gözaltı süresince başta Bilal Uyanık olmak üzere aile büyüğü olarak sağ olsun Yusuf Boydak, şirketimize liderlik etti. En azından bizler yurt dışı yasağı suretiyle 2 arkadaş vazifelerimizin başına dönmüş olacağız. Çok teşekkür ederim. Sabahınız mübarek olsun. Sizleri seviyorum. Sağ olun var olun."

AİLEDEKİ TUTUKLU SAYISI 5'E YÜKSELDİ

Holdingin eski Yönetim Kurulu Başkanı olan, İstanbul'da geçirdiği mide ameliyatı sonrası tedavisi süren Hacı Boydak’ın ifadesinin talimatla alınmasına karar verilirken, Boydak ailesinden halen eski CEO Memduh Boydak ile Aliye Boydak Ankara ve Kayseri’de tutuklu bulunuyordu. Son 3 tutuklama ile birlikte, ailedeki tutuklu sayısı 5’e yükseldi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazi mahallesi'nde ev baskını

SONRAKİ HABER

Nushaber muhabiri gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...