30 Temmuz 2016 13:55

Maraş'ta Hamidiye yurdunda 4 çocuk cinsel istismara uğradı

Maraş'ta Hamidiye Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 4 çocuğun yurtta çalışan bir öğretmen tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edildi.

Paylaş

Maraş'ta Hamidiye Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan 4 çocuğun yurtta çalışan bir öğretmen tarafından cinsel istismara uğradığı iddia edildi.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’dan aldığımız bilgiye göre, 10 yaşında 4 çocuk cinsel istismara uğradı. İstismara uğrayan çocuklardan birinin akrabasından durumu öğrenen Dudu, “27 Temmuz Çarşamba günü, akşamüstü saat 16:00 sularında Hamidiye Yurtları’nda kalan 10 yaşında bir çocuğun dayısıyla görüştük. Çocuk yaşadıklarını önce bir arkadaşına söylüyor, o da 'Geçen hafta bana da aynısını yaptı' yanıtını veriyor. Bunun üzerine çocuk durumu annesine anlatıyor” sözleriyle olayı anlattı.

2 öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan öğretmenin 2 değil 4 çocuğa istismarda bulunduğunu itiraf ettiği öğrenildi. Öğretmen tutuklandı. Tutuklanan öğretmenin pazartesi günü mahkemeye çıkarılacağı belirtildi.

Mevlüt Dudu, sosyal medya hesabından “Bir tarikata ait vakfın işlettiği Hamidiye Yurdu sosyal tesisi derhal kapatılmalıdır! 4 çocuğun tecavüz edildiği bu kuruma göz yumulamaz” diye yazdı.

Dudu'nun tweetleri şöyle:

"Kahramanmaraş'ta bir tarikata ait Hamidiye Yurdu Sosyal Tesisleri'nde yaşanan bu olay, vahimdir ve Ensar Vakfı olayı ile hemen hemen aynıdır.

Hamidiye Yurdu Sosyal Tesisleri'nde 4 çocuğa tecavüz eden öğretmen kadar buna ortam sağlayan, sessiz kalan yönetim de sorumludur.

2. Ensar Vakfı Yurdu olayı olarak da tanımlanacak Maraş Hamidiye Yurdu Sosyal Tesisleri'ndeki tecavüz olay ülkedeki vehameti ortaya koyuyor.

Ülkedeki cemaat tehlikesini sadece Fethullah Gülen üzerinden okumamak gerekir.

Yurt genelindeki tarikatlara ait denetimsiz yurtlarda sayısız çocuğumuz cinsel istismar kurbanı olmaktadır!

Bir tarikata ait vakfın işlettiği HAMİDİYE YURDU SOSYAL TESİSİ DERHAL KAPATILMALIDIR! 4 çocuğun tecavüz edildiği bu kuruma göz yumulamaz."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP’nin Adana’daki mitingine destek çağrısı

SONRAKİ HABER

Astsubay Kuzu: 'Cumhurbaşkanını alıp geleceksiniz' dendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...