29 Temmuz 2016 11:10

Türkiye Kamu-Sen: Birçok memurumuz mağdur edildi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro Sen, memurların detaylı inceleme yapılmadan görevden alınmasına ve sözlü mülakat uygulamasına dikkat çekti.

Paylaş

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro Sen, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında memurların detaylı inceleme yapılmadan görevden alınmasına ve sözlü mülakat uygulamasına dikkat çekti.

Yapılan yazılı açıklamada, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığı halde görevden alınan ve mağdur edilen birçok memurun bulunduğu, hükümet yetkililerinin bu konuda daha hassas davranmasını ve yeni mağdurların yaratılmasının engellenmesi gerektiği, ayrıca sözlü mülakat ile memur alınmasında bilgi birikiminin dikkate alınmadığı, yandaşlık ve adam kayırmacılığının en üst düzeye çıktığı belirtildi.  

‘SÖZLÜ MÜLAKATA KARŞIYIZ’

Resmi Gazete’nin 27.07.2016 tarihli mükerrer sayısında yayınlanan 668 sayılı KHK ile kamuda boşalacak kadrolara açıktan atama yapılacağı, atanacakların ise sadece “sözlü mülakatla” alınacağının ifade edilmesine ilişkin Türkiye Kamu Sen, şu açıklamada bulundu:

“Biz, geçmişten beri kamuda ‘sözlü mülakat’ uygulamalarına karşı olduk. Bugün de aynı hassasiyet içerisindeyiz. Çünkü mülakat torpilin, ayrımcılığın, adam kayırmacılığının en yoğun olarak kullanıldığı bir sınav şeklidir. Biz, memur olacakların öncelikle titiz bir şekilde “güvenlik soruşturmalarının” yapılmasını, alınacak personelin işe uygunluğu yani mesleğine uygun kamu hizmetlerinde istihdamının sağlanması, gerekirse yazılı sınavların birkaç kez tekrar edilmesi doğrultusunda alımların yapılmasından yanayız. Ayrıca memurların yükselme sınavlarında da sözlü sınavların kaldırılarak, liyakat ve yazılı sınavların kriter olarak uygulanmasını istiyoruz. Endişemiz odur ki,  hükümet sözlü sınavlarla memur alma kararlılığından vazgeçmezse, 15 Temmuz’da yaşadıklarımızın benzerini maalesef ülkemiz tekrar yaşayabilir. Çünkü bugünkü siyasi iktidar, memur alımlarında ve memurların yükselme sınavlarında yandaşlarını kayırma cihetine gitmiş, iktidar partisinden referansı olmayan vatan evlatları ne memur yapılmış, ne de hak ettikleri görevlere getirilmişlerdir. Bütün kamuoyu bu gerçeği bilmektedir.”

‘AK PARTİ BÜNYESİNDE FETÖ VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR’

Açıklamada FETÖ’nün, devletin tüm kurumlarına sızmış olmasının en büyük sebebinin, iktidar partisi içindeki FETÖ yapılanması olduğu, her ne kadar darbe girişimi sonrası kamuda bir temizlik hareketi başlatılmış olsa da,  bugün hem AKP bünyesinde ve hem de kamuda varlığını sürdürdüklerini öne sürüldü. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

Mehmet Yurtman serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

AKP İstanbul il başkanının kardeşi gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa