28 Temmuz 2016 08:26

Egede Sonsöz de OHAL mağduru oldu

İzmir'in önemli haber medya kuruluşları arasında yer alan Ege'de Sonsöz'ün basılı gazetesi hakkında da, KHK ile kapatma kararı verildi.

Paylaş

İzmir'in önemli haber medya kuruluşları arasında yer alan Ege'de Sonsöz'ün basılı gazetesi hakkında da, OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi gereği kapatılma kararı verildi.

OHAL'e ilişkin ikinci Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Türkiye genelinde 16 TV Kanalı, 3 haber ajansı, 23 radyo, 45 gazete, 29 yayınevi ve 15 dergi hakkında kapatılma kararı verilirken, kapatılan gazeteler arasında İzmir'den Ege'de Sonsöz de yer aldı. Yayın kuruluşuna ait İzmir'in en çok okunan sitelerinden http://www.egedesonsoz.com yayın hayatına devam ederken, sitenin ayda bir yayınladığı matbu gazetesi kapatıldı. Yapılan işlemlerin ardından gazete binası mühürlendi. 
 
Kapatılma kararının ardından Ege'de Sonsöz'ün imtiyaz sahibi Fahrettin Dokak sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaparak yanlıştan dönülmesini istedi. Dokak açıklamasında, olağanüstü bir süreçten geçildiğini ifade ederek "Kurunun yanında yaşın da yandığı, at iziyle it izinin karıştığı bir süreci yaşıyoruz. Dün akşam saatlerine öğrendiğimiz bir haberin de şokunu yaşıyoruz. Egedesonsöz yayın hayatına başladığı 2009'dan bu yana yayın çizgisini bozmamış, demokrasi, hukuk ve evrensel basın yayın ilkelerinden sapmamış, dahası onun bunun özellikle de FETÖ gibi alçak bir yapının gazetesi hiç olmamıştır" dedi.  (İzmir/EVRENSEL)
 
 

ÖNCEKİ HABER

YAŞ üyeleri Anıtkabir’deydi

SONRAKİ HABER

‘Hukuk geçerli olmalı, devletin darbecilerden farkı kalmaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...