27 Temmuz 2016 19:32

Pokemon Go oyuncularına uyarı: Nükleer santralden uzak durun

TEPCO, Pokemon Go’nun tasarımcısı Niantic’ten, pokemon karakterlerinin nükleer santral bölgelerinden ve riskli bölge ilan edilen alanlardan kaldırılm

Paylaş

Tokyo Elektrik Enerjisi Şirketi (TEPCO), Pokemon Go’nun tasarımcısı Niantic’ten, pokemon karakterlerinin nükleer santral bölgelerinden ve riskli bölge ilan edilen alanlardan kaldırılmasını talep etti.

Radyoaktif madde bulunan alanlarda on bir tane pokemon karakteri tespit ettiklerini açıklayan TEPCO, Pokemon karakterlerini yakalamaya çalışan oyuncuların kendilerini tehlikeye atmasında korktuklarını ve bu alanların Pokemon oyuncuları için girilemez bölge olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Pokemon Go’nun tasarımcısı Niantic, kendileri de sorun tespit ederse oyunun o kısımlarında değişiklik yapılacağını söyledi. Amerika’nın Ohio eyaletinde üç gencin nükleer santral bölgesine girmesinden sonra Japonya Nükleer Güvenlik Komisyonu, ülkede enerji üreten şirketleri güvenlik önlemlerini artırmaları konusunda uyarmıştı.

BBC’ye konuşan Fukuşima Valisi Masao Uchibori, insanların pokemon yakalamak için nükleer tesislerin bulunduğu bölgelere girmelerinin ve özellikle Fukuşima Nükleer Santrali’nde 2011’de yaşanan felaketten sonra riskli olarak belirlenen alanlarda bulunmalarının tehklikeli olduğunu söyledi. Uchibori, hükümetin bu tehlikeye dikkat çekmek için neler yapılması gerektiğini değerlendireceğini söyledi.

Pokemon Go oyunu tasarlandığı ülke olan Japonya’ya oyun, ilk kez Avustralya’da piyasaya sürüldükten haftalar sonra gelmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

KHK ile birçok yayın kuruluşu kapatıldı

SONRAKİ HABER

İnsan ve bağırsağındaki bakteriler birlikte evrimleşmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...