27 Temmuz 2016 14:41

Avon işçileri: Mücadelemiz devam edecek

Gebze’de bulunan Avon Kozmetik işçileri yaptıkları açıklamayla direniş çadırının artık açılmayacağını ama mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Paylaş

Gebze’de bulunan Avon Kozmetik’te DGS-Sen’e üye olduktan sonra işten atılan 8 işçi 23 Mayıs’tan bu yana direnişteydi. İsçiler yaptıkları açıklamayla direniş çadırının artık açılmayacağını ama mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Acon işçilerinin direnişiyle, fabrika içerisindeki işçilerin çalışma koşullarında ve sosyal haklarda kimi iyileştirmeler yapıldı. 

Direnişle beraber, işçilerin en büyük şikayetlerinden biri olan hijyenik olmayan lavabo ve tuvaletler, tadilatla yenilendi. Yemekhaneye mutfaktan sirayet eden kötü kokuların giderilmesi işçilerin talebiydi. 10 günlük tadilatla yemekhanenin pis kokuları giderildi. Asgari ücret zammı nedeniyle kaldırılan performansa dayalı promosyonlar sendikalaşma faaliyetlerinin ardından geri getirildi. Ayakta çalışan işçiler için işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına uygun olmayan zemin düzeltildi. İşçilerle patron temsilcilerinin yaptıkları toplantıların ardından Avon ve Klüh yetkilileri 12 talebi yerine getireceğini söyledi. Yetkililer işçilerden 3 ay zaman istedi. Avon ve Klüh yetkilileri, işçilere 300-400 TL zam yapılacağını da belirtti. Direnişle beraber fabrikada daha önce yaşanan mobbing, taciz, kötü muamele, baskı ortadan kalktı.

İşten atılan işçilerin ise işe iadesi ve tazminatlarını almak için hukuk süreci başladı. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da mülteci ofisinin yakında patlama

SONRAKİ HABER

Antep Gazi-Ulaş’ta sendika değiştirme baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...