08 Mayıs 2012 09:16

Erkan Oğur & Mikail Aslan Çeşm-i Dil ile 12 Mayısta Aya İrini’de...

ENSTRÜMANLARI ve yorumlarıyla yeni kapılar açan iki usta müzisyen Erkan Oğur ve Mikail Aslan, 12 Mayıs’ta ortak projeleri Çeşm-i Dil ile  Aya İrini’de bir araya geliyor. Kalan Müzik’in 20. Kuruluş Yılı Etkinlikleri çerçevesinde saat: 20.00’de gerçekleştirilecek konserde Erkan Oğur ve Mikail Aslan birbirler

Erkan Oğur & Mikail Aslan Çeşm-i Dil ile 12 Mayısta Aya İrini’de...
Paylaş

ENSTRÜMANLARI ve yorumlarıyla yeni kapılar açan iki usta müzisyen Erkan Oğur ve Mikail Aslan, 12 Mayıs’ta ortak projeleri Çeşm-i Dil ile  Aya İrini’de bir araya geliyor. Kalan Müzik’in 20. Kuruluş Yılı Etkinlikleri çerçevesinde saat: 20.00’de gerçekleştirilecek konserde Erkan Oğur ve Mikail Aslan birbirlerinin tanınan türkülerini birlikte yorumlarken, Anadolu geleneksel müziklerini ve deyişlerini, kendi bestelerini yeni bir solukla yeniden ele alıyor.  Türkiye’nin en özgün müzisyenlerinden birisi olan Ekan Oğur, içlerinde perdesiz gitarın da bulunduğu birçok gitar ve telli çalgılar üreterek Anadolu’nun farklı bölgelerinin müziklerine kendine özgü yorumlar getirdi. Türkiye’de olduğu kadar dünyada da geleneksel müzikleri kendi özgün yorumuyla genç bir izleyiciye sevdirdi.
Zaza’ca geleneksel müziklere getirdiği yorumla ve besteleriyle dikkat çeken Mikail Aslan ise ele aldığı geleneksel müziklerin enstrümantal anlamda sınırlarını genişleten bir müzisyen. Geleneksel müzikleri senfoni orkestrası ile buluşturan Aslan, yine bu müziklerin yerel tavırlarını korurken farklı batılı enstrümanlarla ele aldığı Anadolu geleneksel müziğine yeni alanlar açtı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’deki Amerikan varlığı ve ikili anlaşmalar

SONRAKİ HABER

TMMOB: Bugün gazetesi provokasyon peşinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...