20 Temmuz 2016 16:45

Meydan Gazetesi'nin yayınları mahkeme kararıyla durduruldu

'Paralel yapıya' destek verdiği iddiasıyla Meydan gazetesinin yayınları, mahkeme kararıyla durduruldu. 

Paylaş

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Meydan Gazetesi'nin 20 Temmuz'da yayınlanan 'Biliyordunuz engellemediniz' başlıklı manşet haberi için soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada, yayınlanan haberin 'terör suçlarına girdiği ve gazetenin toplatılması gerektiği' belirtilerek mahkemeye başvuruldu. 

Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın başvurusunda yerinde görerek, Meydan Gazetesi'nin 20 Temmuz tarihli sayına el konulması ve gazetenin basımının durdurulmasına karar verdi. 

Mahkeme kararında şu ifadeler kullanıldı : 

"Meydan Gazetesi'nin FETÖ terör örgütünün yayın organı gibi yayınlar yaptığı anlaşıldığından 5187 Basın Yasası'nın 25/2 fıkrası uyarınca 20 Temmuz tarihli nüshasına el konulmasına, 

Adı geçen Meydan isimli gazetenin 20 Temmuz tarihi itibariyle, basımının, yayımının ve dağıtımının soruşturmanın selamati açısından toplumun yaşadığı hassas durum infial oluşma ihtimali gözetilerek durdurulmasına " 

Mahkeme kararının ardından gazetenin Şirinevler'de bulunan merkezine gelen polisler, Meydan gazetesi çalışanları dışarı çıkarılara içeride inceleme ve aramalar gerçekleşti. Genel Yayın Yönetmeni Levent Kenez ile Sorumlu Müdür Gülizar Baki gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

Suruç'ta yaşamını yitirenler Malatya'da anıldı

SONRAKİ HABER

Ege'de 2 Türk sahil güvenlik botuna operasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...