18 Temmuz 2016 08:06

ÖSYM: Erteleme yok, LYS sonuçları bugün açıklanacak

2016 LYS sonuçlarının ileri bir tarihte duyurulacağı iddiasını yalanlayan ÖSYM, sonuçların bugün açıklanacağını belirtti.

Paylaş

Üniversiteye giriş sınavının ikinci basamağı olan LYS sonuçları adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM'den yapılan açıklamada, LYS sonuçlarının açıklanmasında herhangi bir değişiklik olmadığı, daha önce belirtildiği gibi 18 Temmuz'da yani bugün açıklanacağı duyuruldu.

YGS'den (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) çıkan adaylar 25-26 Haziran tarihlerinde LYS için zorlu bir maratona girmişlerdi. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

İnternet sayfasındaki duyuruların adaylara tebliğ hükmünde olduğuna dikkat çekilen açıklamada, YGS sonuçlarının da LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde yer alacağı ifade edildi.

Açıklamaya göre adaylar LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından 26 Temmuz- 2 Ağustos 2016 tarihleri arasında tercihlerini yapabilecekler. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

DİHA Muhabiri Nuri Akman tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Tutuklamalar devam ediyor; işte bugünkü tutuklamalar...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...