17 Temmuz 2016 16:27

Erdoğan: Hükümetimiz idam konusunu muhafetle görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin idam konusunu muhalefetle konuşarak bir karara varacağını söyledi. 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'nu yanına alarak Kısıklı meydanında toplanan kalabalığa seslendi.

Kalabalığın, "İdam isteriz" sloganları atması üzerine Erdoğan, Bu konu öyle zannediyorumki, hükumetimizle, ana muhafetiyle, yavru muhalefetiyle görüşmek suretiyle burada bir karara muhakkak varılacaktır. Bu kararı fazla da geciktiremeyiz. Bu ülkede devlete darbe yapanlar, hesabını vermek durumundadır"dedi.

'TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BAŞINI ABD'DEN İSTEYECEĞİZ'

"Fettullahçı terör örgütünün başını ABD'den isteyeceğiz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda ABD ve Batılı ülkelerle görüşmelere başlandığı söyledi.

'LİDERLERİN BİRLİKTELİĞİ DEVAM EDECEK'

Bütün liderlerin Parlamentoda ortaya koydukları birlikteliğin, bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu örgüt düşünebiliyor musunuz, TBMM'yi bombalayan örgüttür. Bu örgüt Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombalayan örgüttür. Bu örgüt artık son çırpınışlarını yaşıyor"dedi.

'SİLAHLAR YAKALANDI'

Konya 3. ana jet üssüne yönelik operasyonun başarıyla sonuçlandığı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konteynırlarla buraya doğru taşınmakta olan silah muhimatlar vardı, yine polis teşkilatımız aldığı istihbaratla onları da yakaladı, el koydu" dedi.

'YUNANİSTAN'A KAÇANLAR İADE EDİLECEK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopterle beraber Yunanistan'a kaçan darbecilerin durumuyla ilgili Çipras'la görüştüğünü, Helikopterin bugün iade edildiğini, 8 darbeci askerin de en kısa sürede iade edileceğini söyledi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Sabiha Gökçen'de askerle polis arasında çatışma

SONRAKİ HABER

Ankara’da 29 General, 2 bin 839 asker gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...