17 Temmuz 2016 04:33

‘Acil’ evlenmem lazım!

Bir ülkenin koskoca başbakanı yanıltılabilir mi? Yanıltılır. En mega cumhurbaşkanı yanıltılıyor, o mu yanıltılmayacak?

Paylaş

Hacer YÜCEL

Fantezi sektörünün önemli mekanlarından biri hastanelerdir. Erkekler bu fantezilerin biçim ve içeriklerini çok daha iyi bilirler; çünkü bolca izlemişlikleri vardır internet üzerinden.
Ancak konumuz bu değil, öte yandan hastaneler özellikle de acil servisler ‘fokus yapacağımız’ meselenin odağında bulunuyor.
Zira, “Allah kimseyi düşürmesin” cümlesinin başaktörü olan aciller, evlenecek kız bakma, arama, bulma merkezleri haline gelmiş.
Bu müjdeli gelişmeyi Başbakan Binali Yıldırım verdi. Aynen aktarıyoruz: “Acil servislere bayramda vatandaşlar kız bakmaya gidiyorlarmış, birisi söyledi şaşırdım. Evlendirmek için kızını, oğlunu. Hastaneler o kadar şirin hale geldi ki. Demek acil servis sadece tedavi etmiyor. Yuva kurmak için de hizmet veriyor.”
Beynimizdeki bütün hücrelerin yanmasına neden olan açıklamayı sizler de okudunuz. Biz sayın başbakanımıza, acil servisleri ziyaret etmesini öneriyoruz. Hem de tebdil-i kıyafetle ve hasta olarak...
O vakit gerçeği görecektir.
Öte yandan bir başbakanın yanılma payının sıfıra yakın olması gerekmez mi? Peki onu, yani koskocaman başbakanı kimler yanılttı?
İşte bazı teorilerimiz:

1) MUHAFAZAKAR FANTEZİ GRUBU  

Oldukça gizli olduğuna inandığımız bu grup, muhafazakar olmakla birlikte fantezi sektörünün “hastane” temalı çalışmalarına büyük hayranlık duyuyor. Dinen evlendikten sonra başlaması gereken çiftler arası “kültür fizik” hareketlerinin başlangıç noktasına hastaneyi koymaları bundandır. Ve bizce faaliyetlerini gizliden gizliye yürüten grup üyelerinden birinin muhtemelen işgüzarlığı üstündeydi ve ağzından kaçırdı durumu. Ya da amaç başkaydı. Koskocaman ülkenin başbakanını, ideallerini daha rahat hayata geçirmek için kullandılar. Yani bile isteye yaptılar. Öyle ya bu ülkenin başbakanı bunu söyleyecek, halk acil servislere kız bakmaya gitmeyecek mi? Eh hepsi olmasa da gidecek bir yüzde 50 bulunur.

2) PARALEL YAPININ ACİL SERVİS KOLU

Ülkenin her bir kurumunu ele geçirmiş olan paralelciler, acil servisleri hükümeti yıpratmak için elbette kullanacaklar. Bunun en güzel yolu da, acil servisleri işlevsiz hale getirmek. Bu amaçla Başbakan Binali Yıldırım’ı maniple etmiş olabilirler.
Çünkü baktılar bütün yetersizliklere rağmen hastane acilleri doktorların ve hemşirelerin üstün gayreti ile bir şekilde işliyor. Peki ya arz artarsa ne olur? Elbette işlemez. Arzı artırmanın en kolay yolu ise acil servisleri çöpçatanlık merkezlerine çevirmek. Ne yalan söyleyelim, şeytanın aklına gelmez böyle plan.

3) EVLENDİRME MEMURU OLMAK İSTEYEN BAŞHEKİM

Hepinizin malumu ülkemizdeki gençler, istediği mesleği seçemiyor sınav belası nedeniyle. Gerçi anne baba baskısının da ciddi bir payı söz konusu bu durumda. Dolayısıyla bütün bu talihsiz açıklamaların ardında evlendirme memuru olmak isterken, hastane başhekimi olan biri bulunuyor olabilir. Adam acil serviste düğün dernek kuruyorsa... Ve Başbakan Binali Yıldırım, tebdili kıyafetle dolaştığı günlerden birinde bu manzaraya denk geldiyse... Sonuç ortada. Bu sevimli görüntünün bütün hastanelerde olmasını kim istemez ki...

4) ÇÖPÇATAN HEMŞİRELER

Aslında onlar da sınav mağduru. Aslında idealleri evlendirme programı hazırlamaktı, ama hayaller ve gerçekler arasındaki ince çizgide sıkışıp kaldılar. Ve annelerinden, mahalledeki teyzelerinden öğrendikleri çöpçatanlık marifetlerini bazen bile isteye bazen bilmeyerek, kah iğne yaparken, kah dikiş atarken, kah serum verirken kullandılar. Acili dolduran kızlı erkekli bekarları buluşturdular. Ve bu durum ülkedeki bütün gerçeklerden haberi olması gereken ve bu gerçekler doğrultusunda hareket etmesi gereken başbakana kadar gitti.
Çok şirindi, çok hayırlıydı, çok ulviydi. Ve o da açıkladı; “Acil servis sadece tedavi etmiyor. Yuva kurmak için de hizmet veriyor” diye.

5) EVLENDİRME UZMANLARI GİRİŞİMİ

Bildiğiniz üzere birçok televizyon kanalının gündüz kuşağında evlendirme programları bulunuyor. İzlenme oranları oldukça yüksek olan bu evlendirme programları son dönemde sadece RTÜK’ün değil gazetelerin de tepkisini çekiyor. Gerekçe, kurgusal bir içeriğe sahip olması yani sahte olması.
Dolayısıyla bu programların birbirinden akıllı (!) sunucuları, olayı sahte ve kurgu olmaktan çıkarıp, ayrıca realite bir şovla da birleştirmek için harekete geçmiş olabilir.
Eee bunun için en ideal yer hastane acilleri... Öyle ya bir tarafta acı, gözyaşı ve kan var diğer tarafta ise işlerin en hayırlısı “evlenme”... Tutar mı? Tutar...
Dolayısıyla televizyonların evlendirme uzmanları bu gaye ile Başbakan Binali Yıldırım’ı maniple etmiş olabilirler. Bizden söylemesi...

ÖNCEKİ HABER

İsyana meyilli kederli şiirler

SONRAKİ HABER

Orak çekiçli Buckingham

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...