16 Temmuz 2016 18:35

Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar normale dönmeye başlıyor

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinin normale dönmeye başlamasının ardından yoğunluk sürüyor.

Paylaş

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinin normale dönmeye başlamasının ardından yoğunluk sürüyor.

Dün akşam saatlerinde gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından bir grup askerin Atatürk Havalimanı'na yolcu girişlerini kapatarak uçuş kontrol kulesini bir süre kontrol altına alınması nedeniyle aksayan uçuş trafiğinin oluşturduğu yoğunluk sürüyor. Yüzlerce uçuşun iptal edilmesiyle terminal binasındaki yolcu havalimanında sabahlamak zorunda kaldı.

Havalimanı'nda bekleyen yolculardan ABD'ye gidecek Luna Kankawich “Amerika'ya biletim var. Uçuşum iptal oldu. Rezervasyonum vardı. Amerika ile iletişim kurdum. Ağustos ayına kadar uçuşlar iptal edildiği söylendi. Dün öğlen ikiden beri buradayım. Ne kadar süreceğini bilmiyorum. Bir an evvel buradan gitmek istiyorum. Ve ne yapacağımı bilmiyorumö dedi. İstanbul'dan Dubai'yi gidecek olan Sierre Loftiz ise İstanbul'dan üzerinden San Francisco gidiş dönüş bileti olduğunu belirterek bugün saat 04.30'da Havalimanı'na geldiğini ve yeni uçuşunun planlamasını yapmak için havalimanında beklediğini söyledi. Avusturyalı Sam Mehraj ise Yunanistan'nın Atina kentine sabah 09.20'de gitmek için sabah saat 07.00'de Havalimanı'na geldiğini söyleyerek "Uçuşum iptal oldu. Şimdi bir sonraki uçuşun yapılmasını bekliyorum" diye konuştu

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Uçuşların iptal olması nedeniyle terminal içinde oluşan yoğunluk nedeniyle oturacak yer bile bulmakta zorlanan bazı yolcular terminalin beton zeminine oturdu. Bilet değişikliğini yapacak olan yolcular ise havayolu şirketlerine ait bilet satış ofislerinin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

THY resmi internet sitesinde yaptığı açıklamada ise 16 Temmuz 2016 saat 14.30 itibari ile tüm uçuş operasyonlarının normal seyrinde icra edilldiği belirtilerek " 15 Temmuz 2016 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 15 Temmuz - 17 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki Türkiye varışlı, çıkışlı ve aktarmalı tüm Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı yolcuların 15 Ağustos 2016 tarihine kadar işlem yaptırmaları durumunda Rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır." denildi

Açıklamada iade talepleri ile ilgili olarak ise şu ifadelere yer verlidi "Hiç kullanılmamış biletler ücretsiz iade yapılacaktır. Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin tamamlanmamış olduğu biletlerde; biletin kullanılmayan uçuşlarına ait iade işlemi ücretsiz yapılacaktır.Hehangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 15 Ağustos 2016 (dâhil) tarihine kadar uzatılabilecektir. İlgili uygulamalar sadece Türk Hava Yolları ve AnadoluJet tarafından icra edilen seferlerde geçerli olacaktır.Tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, aksaklıklardan dolayı anlayış gösteren yolcularımıza teşekkür ederiz." (DHA)

ÖNCEKİ HABER

1. Ordu Komutanlığı Harekat Başkanı gözaltında

SONRAKİ HABER

Bakan Soylu: Darbe girişiminin arkasında ABD var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...