16 Temmuz 2016 17:16

İzmir'de AKP'liler miting yaptı

Valiliğin ve AKP İl Örgütü'nün çağrısıyla İzmir'de bu akşam darbe karşıtı miting yapıldı.

Paylaş

TSK içindeki bir grup askerin darbe kalkışmasını protesto etmek için, Valiliğin ve AKP İl Örgütü'nün çağrısıyla İzmir'de bu akşam da darbe karşıtı miting yapıldı.

Valilik önünde yapılan mitingde alana 'Darbeye Karşı Tek Ses, Tek Nefes', 'Türkiye'yi Seviyorum, Darbeye Karşı Duruyorum' ve 'Darbecilere Karşı Bu Kez Milli İrade Kazandı' yazılı pankartlar asılırken, alanda Türk Bayrağı, AKP ve Erdoğan'ın fotoğraflarının olduğu bayraklar dağıtıldı. Alanda yeşil cihat bayrakları da taşındığı görüldü.

Gün boyu yapılan çağrılara ve atılan mesajlara rağmen Konak Meydanı'nın az bir kısmı doldu. Kitlenin bir kısmı Kemalpaşa ve Torbalı gibi çevre ilçelerden belediye araçları ile geldi. Sayının az olmasından kaynaklı platformdan sık sık insanlara yakınlarını mitinge davet etme çağrısında bulunuldu. Darbe kalkışmasının yaşandığı geceden az insan vardı alanda.

Mitinge katılanlar sık sık tekbir sloganları attı. Kurulan sinevizyonlarda darbesi askerlerin görüntüleri verildiğinde de 'Öldürün' diye bağırdılar. Mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da yaptığı konuşma izlendi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

2745 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı!

SONRAKİ HABER

Özcan Şişman neden dinlenmiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...