16 Temmuz 2016 09:51

EMEP: Halkın seçeneği darbe veya tek adam diktatörlüğü değil

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, 'Halkın seçeneği askeri darbe ya da tek adam, tek parti diktatörlüğü değildir' dedi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, dün gece yaşanan darbe girişimine dair açıklama yaptı.

"Halkın seçeneği askeri darbe ya da tek adam, tek parti diktatörlüğü değildir" diyen Gürkan, "Çözüm demokratik haklara ve siyasal özgürlüklere sahip çıkmaktır. Çözüm halk demokrasisi için mücadele etmektir" ifadesini kullandı.

Gürkan'ın açıklamasının devamı şöyle: "Türkiye’de egemen siyasi sistem içerisinde darbeler ve darbe girişimleri sık sık gündeme gelmiştir. Her darbe döneminin bilançosu da sayısız can kaybı, işkence, zulüm, hak ve özgürlüklerin bir kez daha tırpanlanması olmuştur.

Ezilen ve sömürülen halk kitlelerinin eşitlik, demokrasi ve özgürlük talepleri ve özlemleri, yaşanan darbeler ve sonrasında izlenen egemen politikalarla boğulmak istenmiştir.

Günümüzde de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümeti’nin tek adam ve tek parti diktatörlüğünü hedefleyen politikalarının panzehiri askeri darbe girişimleri değildir ve olamaz. Dahası bu tür darbe girişimleri bu politikaların daha hızlı ve şiddetli uygulanmasının dayanağı yapılacaktır.

Seçmenlerini “darbecilere karşı” sokağa çağıran Erdoğan ve AKP hükümeti bu ortamı, iç ve dış politikadaki fırsatçı ve tutarsız politikaları yüzünden sarsılan itibarını toparlamak ve gerici, faşist amaçlarına ulaşmak için kullanma peşindedir. Sokaklarda ortaya çıkan palalı, kılıçlı IŞİD'vari meydan okuma görüntüleri de bunun bir işareti durumundadır.

Açıktır ki bu tablo karşısında bütün milliyetlerden ve inançlardan Türkiye halkı, askeri darbe ile tek adam, tek parti diktatörlüğü arasında, kırk katır-kırk satır cenderesine sıkışmaya mahkûm değildir.

Halkın tek seçeneği ve kurtuluşu gerçek anlamda laik ve demokratik bir Türkiye’nin kurulmasıdır.

Anti demokratik kuşatılmışlıktan çıkışın yolu demokratik haklara ve siyasal özgürlüklere sahip çıkmaktır. Çözüm halk demokrasisi için mücadele etmektir." (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arap basını: Başarısız darbe sonrası orduda temizlik başladı

SONRAKİ HABER

Donanma Komutanı Oramiral Kösele, firkateyn ile üsse döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...