07 Mayıs 2012 08:44

Yargıtay’ın yeni başkanı Ali Alkan

NAZIM Kaynak’ın 5 Mayıs’ta yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından Yargıtay Başkanlığı’na Ali Alkan seçildi.Yargıtay Birinci Başkanlığı için Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca yapılan seçimin ilk turunda başkanlığa 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan ilk turda 201 üyenin oyuyla seçildi.Diğer

Yargıtay’ın yeni başkanı Ali Alkan
Paylaş

NAZIM Kaynak’ın 5 Mayıs’ta yaş haddinden emekliye ayrılmasının ardından Yargıtay Başkanlığı’na Ali Alkan seçildi.

Yargıtay Birinci Başkanlığı için Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca yapılan seçimin ilk turunda başkanlığa 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan ilk turda 201 üyenin oyuyla seçildi.

Diğer adaylar 3. Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel 39, 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul ise 92 oyda kaldı. (ANKARA)


ALİ ALKAN KİMDİR?

9 Şubat 1950 tarihinde Kızılcahamam’da doğan Ali Alkan, Ankara Yıldırım Beyazıt Lisesi’nin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1973 yılında mezun oldu.

Ankara’da hakim adayı olarak mesleğe başlayan Alkan, sırasıyla Pervari, Çayıralan, Haymana Hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığı ile Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 26 Mayıs 1997 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Alkan, Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 14 Eylül 2009’da Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Başkanlığı’na seçildi. Alkan, evli ve bir çocuk babası.

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, NATO'yu işgale çağırmaya hazır

SONRAKİ HABER

75 işçinin davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa