14 Temmuz 2016 09:50

İhsan Çaralan’a ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması

Evrensel Yazarı İhsan Çaralan Özgür Gündem’de nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı gün çıkan haberle ilgili açılan soruşturmada ifade verdi.

Paylaş

Özgür Gündem’le dayanışmak için 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' nöbeti tutunlara açılan soruşturmalar devam ediyor. Evrensel gazatesi Yazarı İhsan Çaralan 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' nöbetini devraldığı gün gazetede çıkan bir haberle ilgili Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla açılan soruşturmadan ifade verdi. 

31 Mayıs’ta gazetenin 1. sayfasında yer alan “AYNI YER, AYNI KATİL” başlıklı yazı ve gazetenin 8. sayfasında yer alan haber Cumhurbaşkanına hakaret sayılırken, 30 Mayıs’ta Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak amacıyla başlatılan nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan Gazetemiz Yazarı İhsan Çaralan da bu suçlamayla savcılıkta ifade verdi. 

Çaralan ifadesinde haberin yaşanmış bir olayı anlatan güncel, kamuoyunun yakından takip ettiği ve ilgilendiği bir haber olduğunu belirterek haberin Cumhurbaşkanına yönelik hakaret kastı olmadığını ve bu amaçla da kaleme alınmadığını belirtti. 

‘YARGITAY VE AİHM’E UYGUN’

Çaralan’ın Avukatı Devrim Avcı da Yargıtay ve AİHM içtihatlarını hatırlattı ve “Yazıya konan vurucu başlık Yargıtay içtihatlarında belirtildiği gibi haber, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır. Sert, çarpıcı, rahatsız edici nitelikte haber yapılması AİHM içtihatları doğrultusunda, düşünce ve basın özgürlüğü kapsamında hukuka uygundur” diyerek Çaralan hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep etti. 

Özgür Gündem gazetesinde nöbetçi genel yayın yönetmenliğine katılan 56 genel yayın yönetmeninden 50’sine “terör örgütü propagandası” gerekçesiyle soruşturma açılmış, bunlardan aralarında yazarımız İhsan Çaralan’ın da bulunduğu 16 kişi hakkındaki soruşturma davaya dönüştürülmüştü. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çekmeköy Belediyesi binasında silah sesleri duyuldu

SONRAKİ HABER

Acil çalışanları:Acil servisleri Başbakanla birlikte gezelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...