12 Temmuz 2016 18:17

Dünyanın taraftarları İzmir’de buluşuyor

Taraftar Hakları Derneği 14-17 tarihleri arasında yapılacak “Dünyanın taraftarları İzmir’de buluşuyor” etkinliği için basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Taraftar Hakları Derneği 14-17 tarihleri arasında gerçekleştirilecek , “Dünyanın taraftarları İzmir’de buluşuyor” etkinliği için Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya FSE Yürütme Kurulu Üyesi Başar Yarımoğlu da katıldı. 

48 Avrupa ülkesinden yaklaşık 700 taraftar grubunun üyeliği ile oluşan Avrupa Futbol Taraftarları Ağı (FSE) her yıl geçekleştirdiği taraftarlar buluşmasını bu yıl İzmir’de Taraftar Hakları Derneğinin ev sahipliğinde gerçekleştirecek. 

14-17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak etkinlikler de belgesel gösterimleri, Suriyeli göçmenler ile dostluk maçı ve paneller olacak. Dokuz farklı konu başlığının yer alacağı paneller 15-16 Temmuz tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sanat Merkezinde yapılacak. 

Basın toplantısında konuşan Taraftar Hakları Derneği Başkanı Burkal Efe Sakızlıoğlu, 14-17 Temmuz tarihleri arasında farklı mekanlarda çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceğini belirterek, 14 Temmuz günü yurt dışı ve yurt içinden gelen konuklarına hoş geldin etkinliği yapacaklarını ve etkinlikte taraftarların çektiği, “Ayak takımı” ve “Alsancak tarihtir yok edilemez” belgesellerinin gösterimleri olacağını anlattı.

15-16 Temmuz tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde, “Plastik kart her derde deva olabilir mi?”, “Bizim evimiz bizim stadımız”, “Futbolun önündeki engelleri kaldıralım”, “Toplumsal amaçlar için taraftar girişimleri” , “Türkiye’de taraftar hakları mücadelesi”, “Medya, futbol ve taraftar” , “Taraftarlar futbolu yönetebilir mi?” , “Kriminalize edilen tribünler” , “Göçmenler ve futbol” başlıkları altında dokuz oturum gerçekleşeceğini söyleyen Sakızlıoğlu, herkesi etkinliklere katılmaya davet etti. FES YKÜ Başar Yarımoğlu ise, Avrupa’dan birçok kulübün taraftarlarının etkinlikte yer alacağını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suna Aras: Özgürce haber almak için buradayız

SONRAKİ HABER

Tartıştığı eşini av tüfeği ile öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...