07 Mayıs 2012 02:30

‘TESCO da sorumlu’

Hey Tekstil işçileri eylemlerini markalar önünde sürdürüyor. İşçiler geçtiğimiz Cuma günü TESCO’nun Altunizade’de bulunan Türkiye ofisine giderek, işçilerin mağduriyetinin giderilmesini istedi.İşçilerin görüşme talebi üzerine TESCO yetkilileri bir işçiyle görüşm

‘TESCO da sorumlu’
Paylaş

İşçilerin görüşme talebi üzerine TESCO yetkilileri bir işçiyle görüşmeyi kabul etti. Görüşmeden sonra işçiler adına açıklama yapan Melek Sönmez, işçilerin bu durumundan TESCO’nun da sorumlu olduğuna dikkat çekerek, TESCO’nun ortak iş yaptığı Hey Tekstil işçileri için bir önlem alınmadığını söyledi. TESCO’nun işçilere karşı tavrını herkese duyuracaklarını ifade eden Sönmez sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İşçilerin hakları koruma altına alınmalıydı. Bir an önce işçilerin mağduriyetini gidermeniz gerekir. Biz, Hey Tekstil’le ortak iş yapan tüm markaların sorumsuzluğunu tek tek kamuoyuna duyuracağız. Direnişimiz Hey Tekstil’de de TESCO’da da sürecektir.”

YURTDIŞINDA DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TESCO yetkilileriyle görüşen Hakan Oğuz da firmaların iş yaptıkları Hey Tekstil’i denetlemediğini belirterek, “Denetlediklerini söylüyorlarsa bu kötü tabloya rağmen neden işlerini sürdürdüler” diye sordu. İşçi politikalarının sadece şirket duvarlarına birkaç kural asmakla olamayacağına dikkat çeken Oğuz, bu kuralların uygulanması için markalar önünde eylemlerine devam edeceklerini aktardı. Bu markaların birçok ofisinin yurtdışında olduğunu ifade eden Oğuz, “Yurtdışındaki çalışmalarımız da devam ediyor. Yurtdışı ayağı ise Teksif Örgütlenme Uzmanı Asalettin Arslanoğlu üzerinden yürüyor. Ve Türk-İş’e bağlı sendikalardan önemli destekler alıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayrıca eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi’nin de konuyu yakından takip ettiğini aktaran Oğuz, “Mecliste bununla ilgili çalışmaları var. Ve en az haftada bir gün bizi ziyaret edip, yurtdışındaki önemli sendika liderlerini direniş alanına getiriyorlar” dedi.

Oğuz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Li Fung’un şunu çok iyi bilmesi gerekiyor; sosyal sorumluluğunu çok iyi hatırlayıp, çözüm için ortak bir yol bulması gerekiyor. Biz haklarımızı almadan bu direnişi kesinlikle bitirmeyeceğiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dumankaya’da işçiler mağdur

SONRAKİ HABER

Tüzel, sanatçı ve sendikacılarla bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...