10 Temmuz 2016 17:47

Euro 2016 finalinde Fransa'yı yenen Portekiz şampiyon oldu

Euro 2016'da şampiyon, Fransa'yı uzatma dakikalarında attığı golle mağlup eden Portekiz oldu.

Paylaş

Euro 2016 finalinde Portekiz, turnuvanın ev sahibi ekibi Fransa'yı uzatmalarda attığı gol ile 1-0 yendi. Portekiz bu sonuçla tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonu oldu. Portekiz'i Avrupa'nın en büyüğü yapan golü 109. dakikada Eder attı.

Fransa ise tarihinde 3'üncü kez oynadığı Avrupa Şampiyonası finalini ilk kez kaybetti.

CRİSTİANO RONALDO GÖZYAŞLARI İÇİNDE SAHAYI TERK ETTİ

Euro 2016 finalinde, oyunun henüz hemen başında 8. dakikada Fransız futbolcu Payet'in müdahalesiyle yerde kalan Ronaldo, 7 dakika sonra gözyaşları içinde kendisini yere bıraktı. Yaklaşık 5 dakika boyunca 3 Portekizli doktor tarafından tedavi edilen yıldız isim tekrar sahaya döndü. Ancak Ronaldo dizinde ki problem devam etti ve karşılaşmanın 25. dakikasında gözyaşları içinde ve stadyumdaki tüm taraftarların alkışları ile yerini Beşiktaşlı Quaresma'ya bıraktı.

EN GENÇ OYUNCU RENATO SANCHES OLDU

Euro 2016 finalinde ilk 11'de sahaya çıkan Portekizli Renato Sanches, şampiyona tarihinde finalde forma giyen en genç oyuncu oldu. Portekiz formasıyla sahaya ilk 11'de çıkan Renato Sanches, yıldız oyuncu Ronaldo'ya ait olan bir rekoru kırarak yeni rekorun sahibi oldu. 18 yaş 326 günlük olan Renato Sanches, Avrupa Şampiyonası tarihinde finalde forma giyen en genç oyuncu oldu. Önceki rekorun sahibi Cristiano Ronaldo, 19 yaş 150 günlükken Euro 2004 finalinde Yunanistan'a karşı forma giymişti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Final maçının normal süresinde futbol vasatın üzerine çıkamazken 90+2. dakikada Andre-Pierre Gignac'ın altı pas içinde Pepe'den kurtulup yaptığı vuruşta top kaleciyi de geçti, ancak yan direğin dibine çarparak oyun alanına geri geldi. Defans ise araya girerek topu uzaklaştırdı ve tehlikeyi önledi.

Karşılaşmanın normal süresi de başladığı gibi 0 - 0 sona erdi.

108. dakikada hakem, yanlış kararı sonrası Eder'in elle oynadığı pozisyonda Fransız Laurent Koscielny elle oynadı diye hem sarı kart hem serbest vuruş kararı verdi. Kaleyi cepheden gören açıdan Raphael Guerreiro sert vurdu, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

109. dakikada Portekiz, Eder'in golüyle maçta 1-0 öne geçti. Bu dakikada Joao Moutinho'nun pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Eder, topu Laurent Koscielny'den iyi sakladıktan sonra önünü boşalttı ve yerden sağ ayağıyla sert bir şut çekerek direk dibinden topu ağlarla buluşturmayı başardı: 1 - 0.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Portekiz, ev sahibi Fransa'yı 1-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Fransa ise organize ettiği 3. büyük organizasyonda ilk kez finali kaybetti.

TARAFTARLAR FAN ZONE'A SIĞMADI

Euro 2016' final karşılaşması olan Fransa-Portekiz maçını Stade de France'da izleyemeyecek olan taraftarlar Paris'te ki Eyfel Kulesi'nin çevresinde yer alan Fan Zone alanına akın ettiler . Saat 16.00'da kapılarını taraftarlara açan Fan Zone bölgesine girmek isteyen futbolseverler uzun kuyruklar oluşturdular. Kapasitesi 92 bin kişi olan Eyfel Fan Zone bölgesin de girişler 18.00 itibar ile sonlandırıldı. Fan Zone alanına giremiyen taraftar için polisler seyircileri Paris'te ki cafe ve barlara yönlendirdi.

FİNAL SONRASI İÇİN YOĞUN GÜVENLİK

Euro 2016 final karşılaşması öncesi ve sonrası için Paris polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı. Ünlü Şanzelize Caddesine 3400 polis, Eyfel Kulesi ve çevresine 1400 polis polis ve asker yerleştiren Fransa hükümeti maç öncesi ve sonrası için her hangi bir olayın yaşanamaması için adeta seferber olmuş durumda. Ayrıca kutlamaların yapılacağı Şanzelize Caddesi de trafiğe kapatılmış durumda. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bayramda 9 günlük kaza bilançosu: 132 ölü, 480 yaralı

SONRAKİ HABER

Ünlü Sinema Sanatçısı Greta Garbo’nun heykeli ormana dikildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...