09 Temmuz 2016 16:14

14. Gençlik Yaz Kampı'na!

Emeği kültürle, yeniyi tarihle, barışı gelecekle buluşturuyoruz!

Paylaş

Bu yıl ‘emeği kültürle, yeniyi tarihle, barışı gelecekle buluşturuyoruz’ şiarıyla Ülkenin dört bir yanından her dilde barış şarkıları söylemeye Dikili’ye gideceğiz. Doğal alanların, kültürel mirasların rant uğruna size üç ağaç bile fazla denilerek paramparça edildiği, sinema salonlarımızdan tiyatro sahnelerimize kadar iş makinelerinin hayatımızın parçası haline gediği, bilimin referans olmaktan çıktığı, üniversite yerine külliyelerin işaret edildiği, barışın hedef gösterildiği Türkiye’de bir nefes almak için, kendi emeğimizle, kültürle, bilimle iç içe, kardeşçe yaşamı, barışı savunan bir kampı, şirinler köyü misali inşa etmek için gidiyoruz Dikili’ye. Türkiye’nin dört bir tarafından özlemlerimiz, hayallerimiz ile buluşacağız. Orada karacağız geleceğimizin harcını. Bize gelecek diye sistemin esaretini reva görenlere inat özgür bir dünya talebimizi hep birlikte haykırmak için buluşuyoruz.


KARARTILAN SENİN GELECEĞİN!

Hızlı adımlarla hazırlanıyoruz. Birbirimizden güç almaya, dertlerimizi paylaşmaya, birbirimizin kahkahalarına ortak olmaya ihtiyacımız var. Bilimin yerine hurafeleri referans gösterenlere, savaş çığırtkanlığı yapanlara bir cevap vermek gerekiyor. Sıra arkadaşlarımızla bizi rakip olarak gösterenlere bu kampta beş şıklı soruların değil kardeşliğin cevabı olduğunu söylemek gerekiyor. Gerekiyor çünkü toplumu dini referanslarla yeniden örgütlemeye çalışanlar özgürce aldığımız nefesi bize çok görmeye başladılar. Fıtrat diye tutturdular. Sınavı kazanamadığı için intihar eden arkadaşlarımızın da, her ay onlarca genç işçinin kar uğruna ölmesinin de, kadınların bedenini yakan ateşin de fıtrat oldu adı! Savaş politikalarının kararttığı geleceğimizin, bize gelecek diye sundukları kölece bir yaşamın adı oldu fıtrat. Şimdi bu fıtrat anlayışına cevap verme zamanı değil mi? Yarın çok geç ille de bugün!

PANELLER, FORUMLAR, KONSERLER

Tartışacağımız, çözüm arayacağımız çokça şeyimiz var. Düzenleyeceğimiz paneller, işçi işsiz gençlik, liseli gençlik ve üniversiteli gençlik forumlarıyla tartışacak, çözümler bulacak, kampımızı bulunduğumuz yerlere taşımanın planlarını yapacağız. Diyelim ki bunaldık günün sıcağından, akşamları sahilde konserlerle eğlenip kah halay kah horon ile dans edeceğiz. Farklı kültürlerin kumların üzerinde nasıl da ayrılmamacasına el ele tutuştuğuna şahit olacağız.

BİZİM ELLERİMİZDE ŞEKİLLENEN ATÖLYELER

Rekabetçi bir eğitimin dayatıldığı Türkiye’de, cinsiyetçi, gerici, antidemokratik bir eğitimin karşısına kampımızdaki atölyelerimizle dikiliyoruz. Birlikte ürettiğimiz, birlikte öğrendiğimiz atölyeler, bize hiç öğrenme şansı vermeyen sisteme hem bir yanıt, hem de nasıl olması gerektiğine bir kanıt! Üstelik bizim ellerimizle şekillenen bir kanıt bu. Ertesi gününü görebilen, ayakta kalan ve hayatı yeniden örgütleyen kadınlarla diyerek kadın çalışmaları atölyesinden farklı bir iktisadı tartıştığımız politik iktisat atölyesine, özgürce çizebildiğimiz resim atölyesinden, acaba yıkarlar mı korkusu taşımadan heykel yaptığımız heykel atölyesine kadar kuracağımız birçok atölye ile özgür dünyamızda birlikte tartışacak, üretecek ve paylaşacağız. Hem katılımcısı hem yürütücüsü olacağımız bu atölyeler ile gelin de görün nasıl içinde rekabetin r sinin olmadığı bir şekilde nasıl geliştiriyoruz kendimizi, kendimizle birlikte arkadaşlarımızı. Hem de hurafeler ile değil gerçeklerin ta kendisiyle…

PAYLAŞMAYA, ÜRETMEYE VE DAHA BİRÇOK ŞEYE…

Temizlikten, yemeğe kadar her şeyi birlikte yapacağımız kampımızda onlarca farklı dilin, kültürün nasıl bir arada bir yaşamı inşa edebileceğini kanıtlayacağız cümle aleme! 14 yıldır yaptığımız gibi. Birlikte üretip, birlikte paylaştığımız, savaşsız ve sömürüsüz bir dünyanın mümkün olduğunu gösterecek; istediğimiz geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Biz, hayallerimizdeki özgür dünyayı en genç haliyle inşa ediyoruz! Hem de Ege’nin orta yerinde! Emeği bu kültürle, bireyi toplumla, politikayı yaşamımızla, yeniyi tarihle, düşlerimizi gelecekle buluşturacağız. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç birer tuğla koymaya ‘gelecek’ için. Neden sen de onlardan biri olmayasın? E hadi ne duruyoruz öyleyse, toplayalım çantamızı, alalım hayallerimizi doğru Dİkili’ye! Gelecekten çaldığımız bir haftamızda özgür dünyamızı inşa etmeye, nefes almaya, paylaşmaya, üretmeye ve daha birçok şeye...


KAMPIMIZDAKİ ATÖLYELER

Kadın Çalışmaları Atölyesi: Hayatın yarısı kadınlar, hayatın tamamında söz sahibi olmak için buluşuyor. Kampüslerde, yurtlarda, öğrenci evlerinde, sokakta, işti, kültürde, sanatta, siyasette genç kadınların hayatına dair her şeyi konuşuyor.

Politik İktisat Atölyesi: Ne tek başına bir siyaset ne de tek başına bir ekonomi vardır. Bu gerçekten hareket eden Politik İktisat Atölyesi bu yıl da dünyaya bu pencereden bakacak. Kampımızın her sene büyük ilgi gören atölyesi Politik-İktisat da Bülent Falakaoğlu bizlerle olacak.

Heykel Atölyesi:

...yüz dilli yüz duyusu olan genç çocuklarız biz,
tarihten şiire...

Şiirden hayata atlayan üç boyutlu atlarıyız geleceğin.

Korkuları dağıtan o çocuksu oyunlara verelim kendimizi heykel atölyesinde...

Dokunulmamış, yoğrulmamış, çekiçle yontulmamış nesnelerin büyüklüğünü bilemeyiz...

Haydi içimizde söyleyemediklerimizi çamura yatıralım, haydi heykele... Atölyemizde Uygur Orhan bizimle olacak. 

Sennur Sezer Edebiyat Atölyesi: ‘’Kente kapandık kaldık iki cadde iki alan bir saat’’ Turgut Uyar’ın dizelerindeki kapandığımız kentlerden çıkıp gideceğiz kampa başka bir edebiyatı konuşmaya... Mustafa Köz, Hakkı Zariç, Aslı Öngören Edebiyat atölyesinde bizlerle olacak.

Ritim Atölyesi: Def (erbane) özelinde vurmalı enstrümanlarının tarihçesinin anlatılacağı atölyede enstrüman üzerinden doğal seslerin çıkartılması ve beden perküsyonu atölyenin girizgahı olarak düşünülüyor. Bazı temel ritim kalıplarının öğretilmesi ve uygulanması atölyenin nihai amacı olarak belirlendi. Atölyemizde Ahura Ritim Topluluğu bizlerle olacak.
Evrim Atölyesi: “Maymundan mı geldik?” soruları bir kenara “Doğaya, Bilime, İnsanlığa özgürlük!” diyerek gidiyoruz Dikili’ye. Bilimin yerine hurafeleri dayatanlara inat Evrim Atölyesinde ODTÜ BİYOGEN Topluluğu ve Günseli Bayram bizimle beraber olacak. 

Fotoğraf Atölyesi: Eşit ve özgür bir yaşamdan kareler arşivimde olsun diyorsan Fotoğraf Atölyesi tam sana göre! Fotoğrafı sıradanlığından kısa bir sürede olsa kurtarıp, bir kültür meselesi olduğu gerçeğiyle atölye çalışmasına dönüştürüyoruz. Teknik-estetik ve içerik bağlamında fotoğrafın mantığını göstermek istiyoruz. (Atölye yürütücüleri: Özcan Yaman ve Erdost Yıldırım)

Resim Atölyesi: Hayalimizdekini özgürce renklendireceğimiz bir atölye de buluşacağız. Eşit ve özgür bir dünyayı çizeceğiz hep beraber. Kampımızın resim atölyesinde Burhan Kum bizlerle olacak.

Tiyatro Atölyesi: Tiyatroların özgürce üretememesine, tiyatro sahnelerinin alt üst edilmesine karşı, alacağız ilgimizi yeteneğimizi yanımıza. Birlikte özgürce üretebileceğimiz atölyemize doğru çıkacağız yola.

Gazete-TV Atölyesi: Gazeteciliğin ve haber yapmanın suç sayıldığı, muhalif olan bütün basın ve medya organlarına baskının yasakların kısıtlamaların arttığı şu günlerde Evrensel Gazetesi ve Hayatın Sesi TV çalışanlarıyla gazeteciliği ve haber yapmayı tartıştığımız, öğrendiğimiz bir atölyede buluşacağız. Üstelik bunu yaptığımız için cezalandırılmayacağız.

Kürt Dili ve Edebiyatı Atölyesi: Gerici, antidemokratik uygulumaların gençleri köşeye sıkıştırmasına cevabımızı yine farklı dillerle ve farklı kültürlerle vereceğiz bu sene. Kürt Dili ve Edebiyatı atölyesinde Reşo Ronahi bizlerle olacak. Atölyemizin bir gününde Fehîm Işık atölye konuğumuz olacak ve klasîk Kürt edebiyatı üzerine bizlere bir sunum yapacak.


KAMP KATILIM KOŞULLARI NELER?
Kampımızın yaş sınırı 15-25 yaş arasıdır. Kamp ücreti 300 liradır. Kamp ücretine ulaşım ücreti dışında her şey (Konaklama/çadırda, 3 öğün yemek, kamp alanındaki etkinlikler) dahil.
Ulaşım için düşük ücretlerle otobüs kaldıracağız. (Neredeyse her ilden, büyük illerde ise ilçelerden otobüsler kaldıracağız)
Kamp alanına gittiğimizde çadırlarımızı kurulu bulacağız. (Kuramadıklarımızı birlikte kurarız)
Kampta ihtiyaçlarımızı karşılamak üzere büfemiz olacak. Ayrıca gözleme yapan teyzelerimiz olacak.
Kampta ücretsiz sağlık hizmeti veren bir revirimiz olacak. (Kronik rahatsızlığı olan arkadaşların mutlaka kamp komitesine önceden bildirmesi gerekmektedir.)
Kampımızda yüzlerce gencin güvenliğini sağlamak ve ortak bir yaşam alanı yaratabilmek için, kampa alkollü ürünlerin sokulmasına ve tüketilmesine izin verilmemektedir.
Kamp alanımız çevrilidir. Kamp içerisinde katılımcılar kamp kimlikleriyle dolaşacaklar. Kamp katılımcıları dışında giriş yapılmasına izin verilmeyecek.

İletişim-Kayıt: www.genclikyazkampi.org

ÖNCEKİ HABER

Bahoz Erdal'ın bir kez daha öldürüldüğü iddia edildi

SONRAKİ HABER

Yılan hepimizi sarmadan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa