07 Temmuz 2016 07:41

Galatasaraylı Efsane Kaleci Turgay Şeren hayatını kaybetti

Galatasaray ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın efsane kalecisi Turgay Şeren 84 yaşında hayatını kaybetti. Şeren, Cumartesi günü toprağa verilecek.

Paylaş

Galatasaray'ın altyapısında 1947 yılında futbol kariyerine başlayan ve profesyonel futbolculuk döneminde kulüp bazında sadece Galatasaray'da forma giyen, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın da efsane kalecisi Turgay Şeren bugün vefat etti.

84 yaşında hayatını kaybeden Turgay Şeren'e, 1951'de Berlin'de oynanan Batı Almanya-Türkiye karşılaşmasında yaptığı kurtarışlar nedeniyle "Berlin Panteri" lakabı verilmişti.

Turgay Şeren, aktif futbol hayatını noktaladıktan sonra teknik direktörlük, spor yazarlığı, futbol yorumculuğu ve Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanlığı da yapmıştı.

CUMARTESİ GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklamada, Turgay Şeren için düzenlenecek cenaze töreni ile ilgili, "Bugün aramızdan ayrılan Galatasaray Efsanesi Turgay Şeren için 9 Temmuz Cumartesi günü saat 13:30'da Florya'daki Galatasaray Yardımlaşma Vakfı ve 15:00'te Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Arena Batı Lounge bölümünde anma töreni düzenlenecektir. Şeren'in cenazesi aynı gün Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecektir" denildi.

GALATASARAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Galatasaray Kulübü, Turgay Şeren için başsağlığı mesajı yayımladı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan mesajda, "Galatasaray’ımızın ve Milli Takımımızın unutulmaz kalecisi ve kaptanı Turgay Şeren bu sabah saatlerinde 84 yaşında İstanbul'da vefat etmiştir. Futbolculuk kariyerinin tamamını Galatasaray'da geçiren Turgay Şeren 1951'de Berlin'de oynanan Almanya-Türkiye maçındaki kurtarışları nedeniyle "Berlin Panteri" lakabı almıştı. Galatasaray ve Türk Spor Ailesi'ne başsağlığı dileriz" ifadesi kullanıldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Seyir halindeki yolcu otobüsü alev alıp yandı

SONRAKİ HABER

İstanbul Valiliği'nden boğulma uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...