29 Haziran 2016 06:51

THY, 340 seferini iptal etti, uçuşlar gecikmeli yapılıyor

THY, Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısının ardından 340 seferini iptal etti. Havalimanı uçuşlara açık ancak seferler gecikmeli yapılıyor.

Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin öldüğü canlı bomba saldırısının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı. 3 canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş ve Geliş katında büyük hasar meydana geldi. Bir canlı bombanın kendini patlattığı yerde çukur oluşurken, camlarda ise mermi izleri görülüyor. Havalimanındaki saldırı sonrası hasar gören camlar ve yerler, görevliler tarafından temizlenirken, güvenlik güçleri ise havalimanı içi ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

İKİ SAATLİK GECİKMELER OLABİLİR

02.20'de uçuş seferlerine açılan Atatürk Havalimanı'nda sabah saatlerinden itibaren yolcular gelmeye başladı. Uçuşların gecikmeli olarak gerçekleşmesinden dolayı yolcular havalimanında beklemek zorunda kalıyor. Bu arada yetkililer uçuşlarda ortalama iki saatlik gecikmelerin meydana gelebileceğini ifade ettiler.

30 UÇAK BAŞKA LİMANLARA YÖNLENDİRİLDİ

Dün saat 21.20'de meydana gelen saldırı sırasında Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçaklar saatlerce apronda beklemek zorunda kaldı. Aynı zamanda yoğunluk ve saldırı nedeniyle Atatürk Havalimanı'na iniş yapamayan 30 uçak başta Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere İzmir Adnan Menderes ve Ankara Esenboğa Havalimanlarına yönlendirildi. THY, saldırının ardından 340 seferini iptal etti.

BİLET DEĞİŞİMİ ÜCRETSİZ YAPILACAK

Öte yandan THY, bilet değişim ve iptallerinde kolaylık sağlanacağını bildirdi. THY tarafından yapılan açıklamada, “28 Haziran - 05 Temmuz 2016 tarihleri arasındaki İstanbul Atatürk Havalimanı varışlı ve çıkışlı tüm seferlere kayıtlı yolcuların, 31 temmuz 2016 tarihine kadar işlem yaptırmaları kaydıyla tüm rezervasyon ve güzergâh değişiklikleri ücretsiz yapılacaktır” denildi.

Ayrıca hiç kullanılmamış biletler için ücretsiz iade mümkün olacak. Bilet süresini uzatmak isteyen yolcular ise herhangi bir ücret farkı ve ceza ödemeksizin biletin geçerliliğini 31 Temmuz’a kadar uzatılabilecek. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

18 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi

SONRAKİ HABER

Menbic'te sokak çatışmaları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...