27 Haziran 2016 08:09

'Cizre’nin tanığı olduğum için susturulmak isteniyorum'

HDP'li Faysal Sarıyıldız, Cizre'deki vahşete tanıklık ettiği için susturulmak istendiğini söyledi.

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ANF’de yayımlanan yazısında, Cizre’de tanıklık ettiği gerçekleri dünyaya duyurmaya devam edeceğini belirtti. Sarıyıldız, Özgür Gündem’in 1 günlük genel yayın yönetmenliğini yapmasının ardından tutuklanan TİHV Başkanı ve gazetemizin yazarı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasının da Cizre tanıklığından bağımsız düşünülemeyeceğini ifade etti.

Sarıyıldız’ın yazısındaka ilgili bölüm şöyle:
“Şebnem Korur Fincancı: Bir adli tıpçı olarak Cizre'de yaşanan vahşeti belgeledi ve raporlaştırdı. Bizzat Erdoğan ve AKP tarafından bu nedenle hedef gösterildi. Gündem ile dayanışma gösterenler arasında Şebnem Hoca olmasaydı belki de tutuklama olmayacaktı. Önemli bir tanık daha susturuldu. Bir de Şebnem Hoca uluslararası alanda oldukça tanınan biri. Sözüne itibar gösterilen bir akademisyen. Cizre vahşeti ile ilgili Uluslararası alanda da AKP'nin başını epey ağrıyabilecek bir isim olduğu için tutuklanarak susturulmak istendi.”

Sarıyıldız, kendisiyle ilgili olarak da şunları ifade etti: 
“79 gün süren Cizre ablukasında saniye saniye yaşanan bütün insanlık dışı uygulamaların tanığı olduğum için ben de bu zincirin bir halkası olarak susturulmak isteniyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve AKP'nin tak dediğini şak diye yapan bir yargıya asla güvenmiyorum. Yüzlerce insanımız yakılmışken asla kendim ile ilgili bireysel kaygılar taşımıyorum. Ancak tanık olduğum bu vahşeti dünyaya duyurmak için uluslararası kurum kuruluş ve partilerle sürekli görüşmeler yapıyorum. Bu faaliyetimin kesintiye uğramaması için bir müddet daha yurt dışında kalacağım.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri'nden Papa'ya tepki

SONRAKİ HABER

Kent Konseyleri Platformu'ndan yaşam hakkı vurgusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...