25 Haziran 2016 15:25

Turnuvadan bize kalan barış ve kardeşlik oldu

Merhaba, biz Kiremithane Mahallesi’nden “Savaşa, Uyuşturucuya ve Yozlaşmaya Karşı Barış, Kardeşlik ve Dayanışma Turnuvası”na katılan gençleriz.

Paylaş

Adana Kiremithane Mahallesi 
Gençleri

Merhaba, biz Kiremithane Mahallesi’nden “Savaşa, Uyuşturucuya ve Yozlaşmaya Karşı Barış, Kardeşlik ve Dayanışma Turnuvası”na katılan gençleriz. Öncelikle turnuvanın adına yakışır şekilde barış ve kardeşlik içinde geçtiğini söyleyebiliriz. Biz mahalle olarak turnuvanın çok iyi bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Bu düşüncemizin nedeni ise ilk olarak turnuvanın gençliğin her kesimine seslenmesi. Adana’nın farklı farklı mahallelerinin, farklı taraftar gruplarının katıldığı turnuva aramızdaki kardeşliği pekiştirdi. Turnuva bize tüm gençlik kesimlerinin, farklı taraftar gruplarının dostça, centilmence ve barış için futbol oynayabileceğini, bir araya gelebileceğini gösterdi.


BU TURNUVA NEDEN İLGİMİZİ ÇEKTİ?


Bizim mahallenin turnuvaya olumlu ve sıcak bakmasının en büyük nedeni ise uyuşturucuya karşı oluşu. Mahallemiz, Adana’da uyuşturucunun en yaygın olduğu mahalle ve buna bağlı olarak uyuşturucuya karşı mücadelenin de en yüksek olması gereken yerlerden. Biz öyle görüyoruz ki,  genel olarak gençliğin ve mahalleden arkadaşlarımızın uyuşturucuya başlama sebebi bizlere sunulan geleceksizlik ve yapılacak bir şey sunulmaması. Bu nedenle böyle bir turnuvanın yapılacak olması bizleri sevindirdi. 
Umuyoruz ki bundan sonra yapılacak aktivitelere örnek teşkil eder. Ödül olarak verilen kitap setlerininde çok yerinde olduğunu düşünüyoruz ve mahalle gençliği olarak bu tarz etkinliklerin yapılmasında artık biz de görev üstleneceğiz.

ÖNCEKİ HABER

Şair ceketli çocuk

SONRAKİ HABER

Okulumuz bizimdir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...