20 Haziran 2016 15:22

TGS: Dayanışma tutuklandı

Türkiye Gazeteciler Sendikası yaptığgı açıklama ile Şebnem Korur Fincancı, Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası yaptığgı açıklama ile Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in tutuklanmasına tepki gösterdi.

TGS’nin yaptığı açıklama şöyle

“Türkiye basın tarihinde yine kara bir gün yaşıyoruz. Gazetecilerin uğradıkları hak ihlallerini yakından takip eden sendikamız üyesi ve RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin, TİHV Başkanı ve Evrensel Gazetesi yazarı Şebnem Korur Fincancı Özgür Gündem gazetesine dayanışma gösterdikleri için tutuklandılar. 

Özgür Gündem gazetesinin üzerindeki baskılara dikkat çekmek için bir süredir devam ettirdiği eş yayın yönetmenliği uygulamasına katılarak destek veren gazeteci, aydın, sanatçı, siyasetçilere yönelik soruşturma furyasında bugün savcı karşısına çıkan Erol Önderoğlu, Ahmet Nesin ve Şebnem Korur Fincancı önce tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ardından da mahkeme tarafından tutuklandılar. 

Bu tutuklama kararının siyasi olduğu çok açıktır. Mahkemelerin verdiği siyasi kararlar, gazetecileri baskı altında tutma amaçlıdır. Bugün mahkeme, gazeteciler arasındaki dayanışma duygusunu da tutuklamak istemiştir. Birbirlerinin sorunlarına gözünü kapatan, görmeyen, yan yana gelmeyen bir meslek grubu yaratılmak istenmektedir. 

Gazetecileri hapse atan zihniyetin tek korkusu dayanışmadır. Biz yanyana durduğumuzda böyle siyasi kararlar veremeyeceklerdir. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak tüm gazetecileri, başta cezaevlerinde tutuklu olan meslektaşlarımız olmak üzere, yargılanan, baskı altında tutulan gazetecilerle dayanışmaya çağırıyoruz. 


Başta sendikamız üyesi Erol Önderoğlu olmak üzere bugün tutuklanan Ahmet Nesin, Şebnem Korur Fincancı ve şuan cezaevlerinde olan 35 meslektaşımızın özgürlüğü için daha fazla mücadele edeceğiz daha fazla dayanışma göstereceğiz.” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Mültecilere insani yaşama koşulları sağlansın

SONRAKİ HABER

Malatya İHD: Hurşit Külter nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...