20 Haziran 2016 15:05

Basın-İş: Dayanışma kararlılığımızı sürdüreceğiz

DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikası yaptığı yazılı açıklama ile Şebnem Korur Fincancı,Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasını protesto etti

Paylaş

DİSK’e bağlı Basın-İş Sendikası yaptığı yazılı açıklama ile Şebnem Korur Fincancı,Ahmet Nesin, Erol Önderoğlu’nun tutuklanmasını protesto etti

Basın-İş’in açıklaması şöyle: 

“3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde Özgür Gündem'le dayanışmak amacıyla başlatılan Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan üç dostumuz bugün tutuklandı.  Bugüne kadar dayanışma nöbetine katılan 40 kişi hakkında savcılık tarafından soruşturma açıldı. Aralarında Genel Başkanımız Faruk Eren ve MYK üyemiz Ayşe Düzkan'ın da bulunduğu bir grup içinse savcılık soruşturması davaya dönüştürüldü yargılama süreci başlatıldı.

Her pazartesi haklarında yeni soruşturma başlatılan isimler savcılığa giderek topluca ifade vermeyi sürdürüyor.Bugün de haklarında soruşturma açılan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin,  Erol Önderoğlu, Cengiz Baysoy, Kemal Can, yazar İhsan Eliaçık ve akademisyen Beyza Üstün ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne gitti. İfade işlemleri tamamlanan TİHV Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteci Ahmet Nesin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Öğleden sonra çıkarıldıkları mahkeme üçünün de tutuklanmasına karar verdi.

Özgür Gündem'e yönelik baskılar karşısında gösterilen dayanışmaya dahi tahammülü olmayanlar açılan soruşturma ve davaların basın özgürlüğü mücadelesi verenler için caydırıcı olmadığını görmüş olmalı ki şimdi de tutuklama yolunu gündemlerine alıyor.

İktidarın siyasi baskıları karşısında düşünce ve ifade özgürlüğünü savunanların, medyada barışın dilini korumak isteyenlerin, basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkına sahip çıkanların dayanışması suç sayılamaz.

DİSK Basın İş olarak her türlü baskı karşısında özgür basın ile dayanışma kararlılığımızı sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyoruz. Tutuklanan dostlarımızın, meslektaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.” (MEDYA SERVİSİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Ordu'da bir maden gerçeği

SONRAKİ HABER

Baro başkanları: Bu gidişata dur demeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...