12 Haziran 2016 13:13

Kafka(Lar) Ankara’da

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, ünlü Çek sanatçı Jiøí Slíva’nın ‚Kafka(lar) Ankara’da’ başlıklı karikatür sergisini Ankaralılarla buluşturuyor.

Paylaş

Çankaya Belediyesi Galeri Çankaya, ünlü Çek sanatçı Jiøí Slíva’nın ‚Kafka(lar) Ankara’da’ başlıklı karikatür sergisini Ankaralılarla buluşturuyor.

Çankaya Belediyesi, çizimleri 150 den fazla kitapta ve Die Zeit, Stern, New York Times, Nebelspalter, Die Welt, Los Angeles Times, Le Monde Diplomatique gibi uluslararası dergilerde yer alan Jiøí Slíva’nın sergisine ev sahipliği yapıyor.

Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından düzenlen karikatür sergisi, Galeri Çankaya’da 14-30 Haziran tarihleri arasında görülebilecek.

ÇİZGİ OLARAK ‘DÖNÜŞÜM’

Sergi, 20. Yüzyılın büyük yazarlarından Franz Kafka’nın Dönüşüm hikayesine ait çizimlerinin yanı sıra sanatçının en sevdiği temaları olan kafeler, caz, aşk ve şarap konulu litografileri içeriyor. Çek Cumhuriyeti, Almanya, İsviçre, Rusya, Fransa ve ABD’de yayınlanan 13 karikatür kitabı bulunan, litografi, gravür ve yağlı boya ile de uğraşan sanatçının uluslararası festivallerden kazandığı pek çok ödülünün yanı sıra Ankara, Berlin, Havana, Montreal ve Siena’dan aldığı özel ödüller de bulunuyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Brezilya’da yeni hükümet karşıtı eylemler

SONRAKİ HABER

Yeni Türkiye  sinemasında maduniyet imgeleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...