12 Haziran 2016 05:22

3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz yakalandı

İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'de dolmuşta yakalandı.

Paylaş

İstanbul ve Ankara'da öldürülen 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, İzmir'de dolmuşta yakalandı.

Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz'in, İzmir'e kaçtığı saptandı.

Geçen 29 Mayıs'ta İzmir'e gelen Filiz'in, Buca'da bir kafeteryada 4 saat kaldığı, ardından bir üniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı. Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi.

Menderes Belediye Başkanı AKP'li Bülent Soylu, 3 kişinin katili olarak aranan Atalay Filiz'in, Menderes'e bağlı eski belde Gümüldür'den bindiği Gümüldür- İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığını söyledi.

ATALAY FİLİZ İSTANBUL'A GETİRİLDİ


 

Atalay Filiz'i İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden teslim alan polis ekibi, karayolu ile İstanbul'a getirdi. 

Sivil plakalı 2'si otomobil, 1'i hafif ticari araçtan oluşan konvoy, Atalay Filiz'i İzmir'den İstanbul'a getirmek üzere yola çıktı. Atalay Filiz saat 20.20'de Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi.

ÜZERİNE ÇELİK YELEK GİYDİRİLDİ

Üzerine çelik yelek giydirilen Filiz, geniş güvenlik önlemleri altında emniyete girdi. Atalay Filiz, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne girişte gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Zanlı Filiz, Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanacak. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Yasaklar kadınların canına mal oluyor’

SONRAKİ HABER

Değinmeler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...