09 Haziran 2016 14:15

İzmir'de imam hatipleştirme tepkisi: İhtiyaç değil dayatma

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları imam hatibe dönüştürme çalışmaları devam ederken, bu dönüşüme karşı da halk harekete geçiyor.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları imam hatibe dönüştürme çalışmaları devam ederken, bu dönüşüme karşı da halk harekete geçiyor. İzmir'de son olarak Çiğli İlçesi Egekent Mahallesi'ndeki 16 Derslikli Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmesine karşı veliler ve mahalle halkı tepki gösterdi.

Okul önünde basın açıklaması yapan veliler "Eğer bu okul imam hatip olursa çocuklarımızı kendi mallemizdeki okula kayıt yapamayacak. 'Okul mevcudu doldu' gibi bahanelerle okul tamamen imam hatip olacak ve bizlerde ilçenin başka okullarına çocuklarımızı göndermek zorunda kalacağız" dedi.

'İHTİYAÇ DEĞİL DAYATMADIR'

İmam hatibin ihtiyaç değil dayatma olduğunu da vurgulayan veliler şunları söyledi: "Şu an itibariyle 226 öğrenci imam hatip için kayıt başvurusunda bulunmuş ama sadece 1 kişi mahalleden kayıt için başvurmuş. Mahallede ihtiyaç duyulmayan dayatma bir imam hatipleştirme var. Başka mahallelerden gelecek olan öğrencilerin ulaşım ve yemek sorununun Milli Eğitim'in üstlenmiş olması bu mahalleye dönük özel bir müdahaledir". (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da seçim çalışması nedeniyle tutuklananlar serbest

SONRAKİ HABER

Kazanan dostluk ve kardeşlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa