06 Haziran 2016 08:37

Yeşil Yol güzergahında çam ağacı kıyımı

 ‘Yeşil Yol'un geçeceği Yukarı Kavron Yaylası'nda çok sayıda çam ağacı kökünden yan yattı görüntüsü verilerek kimisi de kesilerek kıyıma uğratıldı.

Paylaş

Bölgede hava sıcaklığının artması ve karın erimesiyle, Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda yer alan Yukarı Kavron Yaylası'na çıkmaya başlayan yöre sakinleri, adeta şok yaşadı. Yolun bir tarafında bulunan ve boyları 30 - 40 metreyi aşan çam ağaçlarının bazılarının yan yattığı, bazılarının da motorlu testere ile kesildiği görüldü. Vatandaşların ihbarı üzerine Rize Doğa Koruma ve Milli Parklar 12’inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, çam ağaçlarının nasıl devrildiğini ve kesildiğini belirlemek için çalışma başlattı.  

YAN YATTI GÖRÜNTÜSÜ VERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bu arada, Yeşil Yol nedeniyle bölgede geçen yıl sert tartışmalar yaşandığını hatırlatan yöre sakinleri, ağaçların iş makineleri ile yan yatırılarak, yol genişletme çalışmaları ve ağaç kesimi başlamadan önce kendiliğinden devrildiği görüntüsünün verilmeye çalışıldığını ileri sürdü. 

OKUMUŞOĞLU: ŞÜPHELERİMİZ VAR

Çamlıhemşin’de çevre duyarlılığı ile faaliyet yürüten Fırtına İnisiyatifi'nin Avukatı Yakup Şekip Okumuşoğlu da, çam ağaçlarının devrilmesiyle ilgili şüpheler taşıdıklarını ancak ellerinde bilgi, belge ve kanıt olmadığını ifade etti. Okumuşoğlu, “Yeşil Yol güzergahında kalan bu alanda geçen yıl yol çalışmaları yapılmıştı. Orman içerisinde yol yapıldığı zaman orman dokusu ciddi zarar görebiliyor. Ağaçların köklerine zarar verildiyse kış şartlarında devrilmiş de olabilirler. Ancak ağaçlarda kepçe izleri olduğu bilgisini aldık. Konuyu biz de araştırıyoruz” dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Süleyman Şah Türbesi'nin eski yeri görüntülendi

SONRAKİ HABER

TSK: Halkın zarar görmemesi için özen gösterildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...