04 Haziran 2016 11:25

Direniş yalnızca o çadırda değil 

İşten çıkarılan işçilerle birlikte benim eşim de günlerdir direnişte.

Paylaş

Merhaba ben Fatma Polat. Avcılar Belediyesi’nde sendikalı oldukları için işten çıkarılan 32 işçiden birinin eşiyim. Dört çocuk annesiyim. İşten çıkarılan işçilerle birlikte benim eşim de günlerdir direnişte.
Var olan direniş sadece belediyenin karşısındaki çadırda değil aslında. Bizim evlerimizde! Üç çocuğum okuyor, okul masrafları gün geçtikçe katlanıyor. En küçük çocuğum henüz kucakta bebek. Onun masrafları da en az diğer çocuklarımın masrafları kadar fazla. Evde 9 kişi yaşıyoruz ve sadece eşimin maaşı ile ayı geçirmenin çabasını veriyoruz. 
Belediyeye girdi, maaş düzenli olur diye sevinmiştik. Ama yanılmışız. Önce maaşlarını vermediler sonra işlerini ellerinden aldılar. Yani “Önce insan” (!) dediler, babaları işsiz, çocukları aç bıraktılar. Çocuklarımızı okula gönderirken harçlık bile veremez olduk. Kızım okula yürüyerek gitmek zorunda kalıyor. Diğer taraftan mama parası, bez parası derken borcun altında ezilmeye başlıyoruz. Zaten kıt kanaat geçindiğimiz asgari ücreti elimizden aldılar. 
Ama biliyoruz ki biz haklıyız. Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu direniş kazanımla sonuçlanana kadar eşimin yanında olacağım, ona destek olmaya devam edeceğim. Hakkımızı vermeyip işimizi elimizden alanlara asla boyun eğmeyeceğiz. Bir an önce her şeyin yoluna girmesini ve herkesin mutlu yaşamasını diliyorum. Mutlaka biz kazanacağız. Sevgilerimle.
Avcılar / İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

Du bakali n’olecak!

SONRAKİ HABER

Bir araya gelip ‘dur’ diyelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...