04 Haziran 2016 08:17

Kayserili kadınlar birliklerini büyütmek için buluşuyor 

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği olarak üç yıl önce çıktık yola. 

Paylaş

Kayseri Kadın Dayanışma Derneği olarak üç yıl önce çıktık yola. 
Tacize, tecavüze, şiddete ve cinayetlere karşı birliğimizi, mücadelemizi yükseltmek; haklarımızı ve eşitlik talebimizi haykırmak için bir araya geldik. Mahallelerde, fabrikalarda, üniversitelerde kısaca kadınların var olduğu her yerde kız kardeşlerimizle bir arada olmak, seslerini sesimize katmak için çabaladık bunca zaman. 
Kimi zaman kadınlar olarak el ele verip, küçük bir gecekondunun odasını tiyatroya çevirdik. Kimi zaman ise barış ve kardeşlik türküleri söyledik hep bir ağızdan. Yaptığımız kahvaltılarda, mahallelerde işçi ve emekçi kadınlarla bir araya geldiğimizde omuz omuza verip sorunlarımıza çözüm aradık. Kadın cinayetlerinin, şiddetin, tacizin ve tecavüzün önlenmesi için dayanışma içinde olduk. 
Kayseri’de eşinden boşanmak istediği için katledilen Firdevs Vanlı için adalet istedik. Derneğimizin takibi ve çabaları sonucu katil müebbet hapis cezası aldı. Öğretmeni tarafından cinsel istismara uğrayıp ardından intihar eden Cansel Buse için alanları doldurduk ve Kayseri’deki en geniş katılımlı kadın eylemini gerçekleştirdik. Yozgat’ta belediye başkanı tarafından taciz edilen Dönüş’ün davasının takipçisi olduk.
Üniversiteli kadınlar olarak bir 8 Mart etkinliği düzenledik. Rektörlük ve fakülte dekanlıklarının düzenlediği belirli etkinliklerin dışında üniversiteli kadınların bizzat inisiyatif alarak, her adımını birlikte planlayarak gerçekleştirdiği bir etkinlik olması nedeniyle hem derneğimiz açısından hem üniversite açısından bir ilkti. Bu etkinliğimize her fakülteden, öğrenci yurtlarından üniversiteli kadınlar katıldı ve derneğimizin üniversite çalışması açısından yol kat etmesini sağladı.
Derneğimiz henüz üçüncü yılına yeni girmişken hem Kayseri’den hem de çevre illerden kadınların başvuru merkezi haline geldi. Gün geçtikçe daha çok kadına ulaşma fırsatı bulduk ve dayanışma ağımızı genişlettik el birliğiyle.
5 Haziran günü, dayanışma ağımızı genişletmek, kadınlar olarak birliğimizi yükseltmek için etkinliğimizde bir araya geliyoruz. Her sorunumuzu el birliğiyle dayanışma içerisinde çözdüğümüz gibi etkinlik için gerekli olan hazırlıkları da hep birlikte yaptık. Hem bir nefes almak, eğlenip öğrenmek için hem de daha sonrasında neler yapabileceğimizi konuşacağımız etkinliğimizin içeriğini kadınların hazırlamış olduğu tiyatro, müzik ve şiir dinletisi oluşturuyor. 
Kayseri Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Belkıs Karabulut şu sözlerle bütün Kayserili kadınları etkinliğimize davet ediyor: “Dernek olarak bugüne dek kadınlarla bir arada ve dayanışma içinde olmak adına çabaladık. Taciz, tecavüz, şiddet ve kadın cinayetleri olaylarında kadınlarla dayanışma içinde olduk. Aynı zamanda bu olayların bir daha yaşanmaması için gerçek adalet ve eşitlik talebimizi savunduk ve sonuna dek savunmaya devam edeceğiz. Kadınlar olarak dayanışmamızı ve birliğimizi güçlendirme, derneğimizi daha geniş kadın kitlelerine duyurmak adına 5 Haziran’da buluşuyoruz. Tüm kadınları sesimize ses olmaları için, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmek için etkinliğimize bekliyoruz.”
 

ÖNCEKİ HABER

SINIRLARIN ÖTESİNDE

SONRAKİ HABER

HDP yasağa rağmen Diyarbakır’da halkla buluşacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...