04 Haziran 2016 07:54

Kadınları bilinçlendirmek gerekiyor

Kadınların yıllardır mücadele ederek ve birleşerek kazandıkları hakların arasında nafaka hakkı da var.

Paylaş

Kadınların yıllardır mücadele ederek ve birleşerek kazandıkları hakların arasında nafaka hakkı da var. Uzun uğraşlar sonucunda kazanılan bu hak çoğu kadın tarafından sadaka gibi görülüp kabul edilmese de bir haktır. Aslında sadece bu değil, büyük mücadelelerle kazandığımız birçok hakkımız artık elimizden alınmak isteniyor.
Boşanmaların arttığını öne sürerek bunun önüne geçmek için önlem alan ilk Boşanma Komisyonunun raporu açıklandı. Büyük şaşaayla kamuoyuna sunulan ve çok bilimsel bir rapor olduğu açıklanan raporda kadınların bir çok hakkı gasp edilip ellerinden alınıyor. En can alıcı noktası ise taciz ve tecavüze uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesinin ve çocuk gelin olmanın önü açılıyor. 
Biz de bu raporu Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi’ndeki kadınlarla konuştuk. Tasarıda yer alan arabuluculuk maddesinin daha önce de olduğunu söyleyen Tülin abla, davayı açmadan önce böyle bir şey yapılacağını söylediğimizde şaşırıyor. Nafaka meselesini açıkladığımızda ise “Kadınların geçinmesi zaten zor” diye tepki gösteriyor. Çıkan yasaların birçok kişi tarafından bilinmediğini dile getiriyor Tülin abla ve “Bunun için insanları bilinçlendirmek gerekiyor. Bunların karşısında neler yapabiliriz?” diye soruyor. 
Bizler Gülsuyu-Gülensu kadınları olarak bu raporu kabul etmiyoruz, haklarımız ve taleplerimiz için mücadeleye devam edeceğiz, bütün kadınları da mücadeleye çağırıyoruz.
Gülten Dokuyan
Maltepe / İSTANBUL

ÖNCEKİ HABER

AFAD kampında çocukları taciz eden görevliye 108 yıl ceza

SONRAKİ HABER

SINIRLARIN ÖTESİNDE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...