01 Mayıs 2012 12:22

Hakkari'de 1 Mayıs coşkusu

Hakkari’de binlerce işçi ve emekçinin katılımıyla Emek ve Demokrasi platformunun öncülüğünde merkezi 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirildi. İl Gençlik Spor İl Müdürlüğü önünde yürüyüşle başlayan kutlamalarda barış ve demokrasi taleplerini dile getirildi, 'Barışa bir ses, ç

Hakkari'de 1 Mayıs coşkusu
Paylaş

‘Yaşasın 1 Mayıs’, ‘KESK’li tutsaklar onurumuzdur’, ‘Barış için tecrit değil, diyalog şart’ dövizlerini taşıyan kitle sık sık AKP aleyhine slogan atarak, Tedaş il binası önündeki miting alanına kadar slogan atararak yürüdü.

Yürüyüşe BDP Hakkâri Milletvekili Adil Kurt, Hakkâri Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, Barış Anneleri İnisiyatifi, BDP’li İl ve İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe Yöneticileri,  Emek ve Demokrasi Platformu birleşeni 34 Sendika ve demokratik kitle örgütü Temsilcisi, ilçelerden de gelen çok sayıda emekçi katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Emek ve Demokrasi Platformu adına 1 Mayıs kutlamalarının açılış konuşmasını yapan Seyfullah Akın, emekçilerin bayramını kutladı. Akın, AKP iktidarının işçi ve emekçileri sömürdüğünü ve bunlar üzerinde kirli bir siyaset yürüttüğünü belirtti. Akın, insanların ölmediği, tutuklama ve gözaltıların, gaz bombalarının olmadığı bir dünyada birlik ve beraberlik içersinde yaşamak istediklerini söyledi.

Akın’nın konuşmasının ardından, söz alan BDP Hakkâri milletvekili Adil Kurt, Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Konuşmasını Kürtçe yapan Kurt, "Başbakan Erdoğan diyor ki; BDP Kürtlerin temsilcisi olamaz. Belki bugüne kadar yaptığı konuşmaları hep yalandı. Ama bu konuşması doğrudur. Nasıl diyeceksiniz? Erdoğan'ın dediği gibi BDP asimile olan ve aslını inkar eden Kürtlerin temsilcisi değil, bu uğurda mücadele eden ve bedel ödeyen gerçek anlamdaki Kürtlerin temsilcisidir" dedi.

Barış ve demokrasi taleplerini dile getiren Kurt , bu topraklarda hep beraber yaşamak istediklerini, hiçbir zaman Türk ve Kürt ayırımı yapmadıklarını, bu coğrafyanın herkese yettiğini ve üzerinde bulundukları toprakları ise hiçbir zaman terk etmeyeceklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından müzik gruplarının söyledikleri Kürtçe ve Türkçe şarkılarla, kutlamalara katılan binlerce kişi, halaylarla 1 Mayısı kutladı. (Hakkari/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçi bayramında iş cinayetleri durmadı

SONRAKİ HABER

İzmir'de 5 şiddetinde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...